A doctor in making


Welcome Home , AMMAR !

Fatini Irdina | 9:04 AM | 2Comments |
assalamualaikum
Sebelum ni , saya tak pernah lagi story pasal adik saya yang kena hospitalized selama 2 bulan tu kan ? okayy ! he's strong .before this , I don't know whether I should share this or not . But now , my heart say , just write on your suitablelity :) Memandangkan malam ni , tengan hand-free , orang pun takde mood nak kacau . So , sempatlah saya mengadap lappy . wwaaa ! rindu laa tyme2 macam ni dulu . stay up sampai pukul 4-5 pagi just untuk update blog . hee :) Mungkin FATINI IRDINA yang dulu nak muncul balik . haha . okayy ! back to the real story, yesterday , finally Ammar can be free from the hospital . Yeah , selama 2 bulan kat hospital , saya yang jadi peneman hujung minggu ni dah bosan tahap gaban , <'' ehh , ade ke cam2 ? That's why saya tak sempat nak meng'update' blog from tyme2tyme . tapi disebabkan hari ni , semua orang ade kat rumah , boleh lah memulakan rutin weekend seperti dulu lagi . <''hopefully ") . ehh , tak sempat lagi kasitau AMMAR sakit ape dah melalut ke benda lain . Actually , he have brain tumour stage 4 iaitu kanser otak a.k.a ketumbuhan dalam kepala tahap 4 . tapi alhamdulillah, setakat ni , keadaannya bertambah baik . Sebenarnya ni dah second time dia operate . kali pertama pada bulan 10 tahun lepas tapi effectnya tak seteruk kali kedua . now , dia sedang jalani kimoterapi  and he need to return to hospital on 2th April . Kejapnya dia balik . Mungkin dia tak seperti dulu , namun saya tetap bersyukur kerana saya yakin , di sebalik semua ini , ada hikmah yang tersirat disebalik itu . 

Tutorial : Disable Highlight

Fatini Irdina | 9:03 AM | 0Comments |
assalamualaikum
Entah kenape malam ni jari terasa ringan je nak menaip . Hee :)) Okaylaah , back to the real story , kalau tadi , saya buat entri untuk tukar warna highlight , sekarang saya nak tutor pasal macam mana nak disable highlight pulak . Okay ! paham2 kan yer ? Just an easy step !

> Login - Dashboard - Design - Add a gadjet - HTML/Javascript

> Pastekan kod kat bawah kat ruangan tersebut .
<script type="text/javascript">function disableSelection(target){if (typeof target.onselectstart!="undefined") //IE routetarget.onselectstart=function(){return false}else if (typeof target.style.MozUserSelect!="undefined") //Firefox routetarget.style.MozUserSelect="none"else //All other route (ie: Opera)target.onmousedown=function(){return false}target.style.cursor = "default"}//Sample usages//disableSelection(document.body) //Disable text selection on entire body//disableSelection(document.getElementById("mydiv")) //Disable text selection on element with id="mydiv"</script><script type="text/javascript">disableSelection(document.body) //disable text selection on entire body of page</script>
> Okayy , dah siap tekan SAVE !

> Then tengoklah hasilnya !

>HAVE A GOOD TRY<

Tutorial : Ubah Warna Highlight

Fatini Irdina | 8:52 AM | 0Comments |
assalamualaikum
Dah lama rasanya tak buat tutorial kan ? Memandangkan malam ni tengah free , so , berhajatlah nak kongsi cara-cara nak ubah warna highlight kat blog . Ermm , korang mesti daa taw highlight tu ape kan ? Maybe dah ramai yang dah tukar diorang punya warna highlight , so , mind it . tapi kalau masih tak tahu , saya boleh tunjukkan . hee:))

> Login - Dashboard - Design - Edit HTML

> Tekan CTRL+F untuk carian kod ini :
a:link{
> Copy kod ni :
::-moz-selection {background:#000000;color:#FFFFFF;}
::selection {background:#000000;color:#FFFFFF;} 
> Pastekan kod tersebut kat atas kod yang anda cari tadi .

> Tulisan biru tu , anda boleh letak kod warna yang nak anda jadikan warna highlight tu ,

> Dah siap , SAVE !

> Then , try highlightkan kat mana2 tulisan , jadi tak ?

> Kalau jadi tu , BAGUS !
>HAVE A GOOD TRY<

result ? no !

Fatini Irdina | 12:49 AM | 0Comments |
assalamualaikum
hey >_< !
dah lama rasanya tak menekan button new post kat dashboard . Nak tekan macam mana , window dashboard pun dah lama tak nampak . rindu !!!!! tyme cuti hari tu , satu hari pun tak sempat nak jenguk blog . So , dah kira banyak habuk laa ni yang melekat kat sini . hee :)) okayy ! before cuti hari tu kan exam ? So , lepas cuti menghitung result laa jawabnya . tapi setakat ni , maseh okayy ! Alhamdulillah ~ actually , banyak lagi yang nak distorykan di sini . tapi , seems like I'm quite busy . tengah melayan budak 'sesat' chat di fb . last but not least , no homeworks ! YEAA :)

before that press this >>> @mynameisfatini

thank you:))

Fatini Irdina | 8:59 PM | 0Comments |
assalamualaikum
hey ! dah lama tak tunjuk batang hidung kat sini . hari ni baru dapat muncul depan lappy kesayangan , hee :)) maklumlah , PKBS1 dah habis . Time to release tension .
. hee:)) A thousands sorry for those who leave message in my tagboard . Sorry , I don't have time to manage it . But I'll try to manage my time for it . A lot of thank you for those whose follow me . I didn't believe it when I see my followers were up to 200 . Your kindness are very appriciate . honestly , I am running out of idea to be write here . I need to be rush . Take care :))
 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA