19, A doctor in making


PAUSE HERE

ManCity or ManUtd ?

Fatini Irdina | 1:48 PM | 0Comments |
assalamualaikum





vs


Manchester City  or Manchester United ?
Carlos Tevez or Wayne Roony ?
Roberto Mancini or Alex Ferguson ?
YOUR PREDICTION???

Bye APRIL , Welcome MAY !

Fatini Irdina | 10:43 AM | 0Comments |
assalamualaikum


Tup tup , pejam celik pejam celik . hari ni dah masuk 1 Mei kan ? memang cepat masa berlalu tanpa kita sedar kan ? I hope MAY will be nice to me . really really hope that :)

SAYING :

BUBBYE APRIL ,
WELCOME MAY !


Tutorial : Reply to comment

Fatini Irdina | 8:46 AM | 0Comments |
assalamualaikum
Hey there ! Nak tahu tak macamana nak pasangkan fungsi reply to comment ? Cara dia senang jep . Rugi kalau tak buat . hee:)

1. Login-Dashboard-Design-Edit HTML-TICK Expand Widgets Template

2. Cari kod ni dengan menekan CTRL+F
<b:include data='comment' name='commentDeleteIcon'/>
3. Jumpa takk ? Kalau dah jumpa , copy paste kod ni kat bawah kod yang korang carikan tadi ,
<span class='comment-reply'><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=YOUR BLOG ID&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=400,height=450&quot;); return false;'>[Reply to Comment]</a></span> 

4. Yang tulisan warne merah tu , korang masukkan BLOG ID korang ehh ?

5. Okayy , dah siap . Tekan SAVE !

6. Cube tengok kat bahagian komen ? Jadi tak benda tu ? Kalau jadi tu , BAGUS ! kalau tak tu maybe ada error coding kot . heehe :)

Tutorial : Ayat bergerak di menu bar

Fatini Irdina | 8:30 AM | 0Comments |
assalamualaikum
Heypp !
Semalam ade sorang kakak ni tanya kat fb , macam mana nak buat ayat yang gerak2 kat menu bar kat atas tu . ermmm . bunyi macam best kan tapi selalunya kalau takde coding tambahan , biasanya akan melambatkan loading blog kan ? tapi takpelhaa . Just cube buat k ?

1. Login-Dashboard-Design-Edit HTML-TICK Expand Widgets Template

2. Tekan CTRL+F untuk search kod ni :
<head> 

3. Jumpa tak ? ok kalau dah jumpa , copy dan pastekan kod kat bawah ni dekat bawah kod yang korang carikan tu ekk ?
<script language='JavaScript'>var txt=&quot;TULIS AYAT ANDA DI SINI&quot;;var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kelajuan);}bergerak();</script>

4. Siap , SAVE !

Tutorial : Facebook Like Button

Fatini Irdina | 8:21 AM | 3Comments |
assalamualaikum
Ouff dah lame rasenye tak buat tuo kan ? Almaklumlhaa tak sempat . Kebetulan malam ni tengah tunggu untuk something , jadi sempatlah nak buat tuto . Saya rase ramai yang dah buat facebook like button ni , tapi maybe masih ada yang nak buat kan ? So , bolehlah saya tunjukkan even cara nak buat dia senang jep !

1. Login-Dashboard-Design-Edit HTML-TICK Expand Widgets Template 

2. Cari kod di bawah dengan menggunakan CTRL+F .
data:post.body
3. Kalau dah jumpa , pastekan kod ni kat bawah ko yang korang cari tu ekk ?
<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/> 

4. Preview dulu , baru SAVE !

>HAVE A GOOD TRY< 

Happy Birthday ANGAH !

Fatini Irdina | 8:41 AM | 0Comments |
assalamualaikum


Happy birthday to you ~
Happy birthday to you ~
Happy birthday to ANGAH ~
Happy birthday to you ~

HAPPY 12th BIRTHDAY yeahh . moga jadi adik yang dengar kata . no fighting2 .no ngupat2 . no *******2 . haha . ganoe ? bereh ? hadioh taon depey dehh ? sabar...sabar... makan kek ni dulu . yumpp3..

sedakk dopp ?

C.H.E.S.S

Fatini Irdina | 8:33 AM | 0Comments |
assalamualaikum\


CHECKMATE - and I win .


Let's pray for his recovery :)

Fatini Irdina | 8:30 AM | 0Comments |
assalamualaikum
AMMAR AMZAR


budak kecil yang pandai


he's gorgeous



Yesterday , my litttle brother was hospitalized again . Penyakit dia datang lagi . Ya Allah , aku tak sanggup nak tengok dia menderita . Just like I've informed before , he has brain tumour stage 4 . Ku mohon kehadratMu Ya Allah , sembuhkanlah penyakit adikku ini . Ringankanlah segala beban yang ditanggungnya Ya Allah . 


Kelmarin , dia sekali lagi terpaksa dibawa ke hospital kerana dia mengadu sakit kepala lagi . Dan malam tadi dia terpaksa dioperate secara urgent . Ya Allah , berilah adikku kekuatan untuk menghadapi ujian daripadaMu ini . Ku mohon kehadrat Ilahi , sembuhkanlah penyakit adikku .  


keadaannya selepas keluar dari ICU tadi dan sekarang keadaannya seudah mulai stabil . Alhamdulillah . Syukur kehadrat Ilahi .


_-_

Fatini Irdina | 4:05 AM | 0Comments |

homeworks :)

Fatini Irdina | 4:02 AM | 0Comments |
assalamualaikum
homework mood . tralalaaa .

BlaanBlaaBlaa

Fatini Irdina | 10:47 AM | 0Comments |
assalamualaikum
huhh . lamaa gila aku tak meng'hupdate' belog kan ? tengok entri pun dah lapuk ann ? haha . that's me lhaa . sememangnya sehari dua ni aku agak penat jugak sihh dengan omworks nya yg melambung-lambung tak siap and then dicampur pula masalah dalam negara plus oversea plus dengan semua benda yang ada kat muka bumi ni memang berserabut otak betol laa kan ? hadooaii  . kadang2 rasa macam nak tutup je semua akaun yang penah aku buat , tapi bila dipikir dengan otak yang waras , ehh , tak patut . tak patut . but seriously , I'm otw to be stressed with all these nonsense things . blaablablaa .
see ?

Kejohanan Catur MSSD Pasir Puteh 2012

Fatini Irdina | 3:05 PM | 1Comments |
HEYY THERE !
 8-9 April lepas telah berlansung Kejohanan Catur MSSD Pasir Puteh 2012 dengan jayanya di SK. BUKIT JAWA(2) . Alhamdulillah , semuanya berjalan dengan lancar dengan keputusan yang agak memuaskan walaupun  'tokk brappo comey' . And Tahniah kepada semua pemenang  terutamanya Johan 15P Kak Najihah ,Johan 18L Abg Fadhil , Johan 15L Aliff  . Sepp ganahh chess blako tuhh .

ralit terr .

Johan 15L , Aliff Omar Mohd Saufi

Johan 15P , Najihah Mohd Saufi

Naib Johan 15L , Amir Ikhwan Hanif

taklimat first :)



Johan 12P , Nurfaqihah Irdina -koyarr !

Forth - Farhah Irdina

Hokknihh salllohh letookk - Fatini Irdina

For more , di sini .

It's Birthday Party !

Fatini Irdina | 2:16 PM | 1Comments |
assalamualaikum
Lately , jarang menempek muka di sini . hee . al-maklumlhaaa , busy . busy . busy . that's describe it . but , when ada orang announced yang kitaorang dapat extra cuti 4 hari , ape lagi ? dalam hati ada taman lhaa . okay2 . not talking about it . hari Isnin kalau takk silap hari tu , ustazah ada buat birthday party for who's born in Jan-Apr . It's simple but gorgeous . Tapi macam ni lhaa jadinya kalau orang asyik cakap " No camera .please ! " Huiisshhh . Hancurr semangat aku nak jadi pro dalam bab snap gambar ni .

Okk . let me introduce . Din , Alif , Nuar , Nazrul , Mirul . 

inilhaa yang terjadi when we sayy ' NO CAMERA , PLEASE ! '

Haaa . This better . Hok duduk tenggohh tuu paleng sporting . Kpop lovers .

Faten comeyy . sepp bbijok .

Hafizah , like what I have wrote b4 , bakal ustazah pilihan !

Ohhhohooo . Teko ttekoo , sapioo nihh ?

ini gambar yang takk sepatutnya diambil . tapi cuba tengok kat belakang ? nice kan ?

kalu hokk atas tu tokkse ppaling , dyo pomm tokkse ppaling jugookk larrhh .

Eva , please look here . I'm tired already asking and asking ! shhh ~

Hokk ni larr budokk palingg kreatif dalam 2 IS . kan kan kan ?

K.A.M.I K.A.W.A.N S.E.LA.MA.N.Y.A

Fatini Irdina | 3:45 AM | 0Comments |
assalamualaikum
B.F.F means BestFriendForever :)

Hanim
okayy ! nak start story bermula dengan Si Budak Comell nieyy , hee :) Sape yang kenal dia angkat kaki , cepat ! hahaxx . Tarikh start up pangkat jadi BFF since tahun ni . Her name is Hanim Basirah . Kelmarin birthday dia . Sekali lagi nak wish HAPPY BIRTHDAY . ahahakks  . eh3 , dia dah di'taken' lhaa . opppss ! 

PIKAH
Next story is about this girl . Haa :) She has been my bestie since we're in standard 4 anymore . I LOVE YOU ROREVER FRIEND <3 ~

LINA
Haaa ! Nilahh budak yang paling saya suka kacau . Kami sekelas panggil dia kasanovel . Tengok gambar pun dah tahu kan ? " Hello CikLina Kasanovel ! "

FATIN
Haaa ni sorang lagi budak comel . hohohoo . Dia ni kan 'sep bbijjok' tahu tak ?

FIZAH
Sape nak kenal ni lah Fizah . Dia ni kami gelarkan 'bakal ustazah pilihan' . hahaa .

Okayy ! setakat tu sahaja yang dapat saya storykan hari ni . Wait for another coming entri entittled ' 2 Ibnu Sina in our heart ' ! Sabar , sabar !





cara hilang stress > cleverbot !

Fatini Irdina | 3:10 AM | 2Comments |
assalamualaikum
Sumpah , nak tergelak besar bila chat ngan si cleverbot . ahahahaa . dulu , masa saya nothing lagi dalam bidang ni , mati2 saya ingat dia manusia betul . rupa2nya tak . habess rahsia aku dah pecah sebab pergi bagitaw kat si cleverbot . attention ! at your own risk ! kalau cakap loghat 'klate' lagi nak pecah perut gelaknya . hahahaahaa . so kawan2 , kalau korang stress , pergi laa chat ngan si cleverbot walaupun tak bermanfaat langsung . hahahahaaa 

jangan fikir bukan2 . tataaa :)

 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA