A doctor in making


Selamat Hari Kemerdekaan Yang Ke-55 !

Fatini Irdina | 9:06 AM | 9Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!


WE PROUD TO BE MALAYSIAN.

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

HAPPY BIRTHDAY MUM!!

Fatini Irdina | 6:53 AM | 1Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Entry ini sepatut ditulis pada pukul 12:00 a.m tadi tapi malangnya tertidur pulak sebelah lappy. HAHAA:) Forget about it baby! 30 August is a special date for my mum. You know why?
>LIHAT TAJUK DI ATAS<

Happy birthday, Mom!
May every second, minute
hour, day and year of your life
be filled with the kind of
comfort, security, and happiness
you give unfailingly to me.
Happy Birthday, Mom!
Without you, there would be
a gaping hole in my life, an emptiness
that only your love can fill.
Thank you, Mom, for all that you do,
for the extraordinary person you are.
Happy Birthday, Mom!




Dear umi, I love you and want you to know,
I think of you often wherever I go.
You lift me up, you're like walking sunshine,
I am lucky to have a great mother like mine.
Your endless affection makes you special and rare,
I'm always amazed by how much you care.
What you've given to me I can never repay,
Thank you umi, I LOVE YOU SO MUCH:)

SINCERELY FROM:
ALONG, ANGAH AND ACIK

TAJUK SEGMENT : PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

Fatini Irdina | 9:46 AM | 4Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Dah lama tak update blog. Rindu! Rindu! Rindu! Gedik kejap. HEE:)
Harini Fatini nak join satu segmen yang syok habis!! Jom ikut sama.


URL SAYA: http://vanillapluschocolate.blogspot.com

Mungkin anda salah seorang blogger bertuah tersebut. Klik pada banner untuk join.
DUE DATE: 31 OGOS 2012

C E R I T A R A Y A

Fatini Irdina | 1:22 AM | 3Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Macamana dengan raya korang semua? Best ke tidak? Yang pasti semua orang happykan masa raya, tak ada yang sedih or frust menonggeng sebab putus cinta kan? Kalau takde, baguslah! Hahaa:) Tahun ni korang beraya kat mana? Muar, Penang, Alor Star or Kota Bharu? Angkat tangan siapa yang beraya kat Kota Bharu tahun ni! Kita geng taw!


Ini gambar Fatini masa raya kedua dekat rumah. Gambar mase raya pertama di snap dalam camera lain. Aisehhh. Tak jumpa carilah gambar tu. Tapi gambar yang ni pun ok kan? Maaflah sebab gambar tu blurr sikit sebab snap guna fon je. HIHII:)

Time ni on the way nak pergi beraya rumah saudara-mara. Sambil tunggu jalan jemm teruk masa tu, sempatlah jugak my mum buat self-shot untuk snap gambar kiteorang. Tapi gambar dia pulak yang tak nampak kat situ. HIHII:)

Inilah kerja kiteorang berdua sebab terlalu boring duduk dalam kereta tu tunggu jalan sesak teruk wohh.
Me and Faqihah:)

Sedondon tak? Hee:) Ni time raya ketiga kalau tak silap masa nak pergi kenduri kahwin. Tulah yang Fatini siap bawak plastik warna kuning tu bagai. Hahaa:)

Ni time pergi beraya dengan kawan-kawan kelmarin. HAHAA:) Nak patah kaki aku rasanya asyik dok jalan round satu kampung tu. Walaupun penat, tapi memang syok gilalaahh.Sambil tunggu tuan rumah buat air, sempat jugak kami snap gambar. HAHAAAAA.
Hanim, ME and Alya:)

Actually, time ni dalam teksi. Sempat lagi kami pose gambar. Nasib baik pak cik teksi tu baik. Kalau tak.. hmmmmmm. Credit: Anis Afina
Me, Alya and Hanim:)

Zayn Malik tutup akaun twitter? WHY, WHY, WHY?

Fatini Irdina | 11:08 PM | 3Comments |
Assalamualaikum :)

Actually, Fatini baru dapat tahu pasal bende ni yesterday. Tengok trending kelmarin, ada nama Zayn, then teruslah tekan lepastu banyaklah orang tweet pasal Si Zayn ni yang dah tutup akaun twitter miliknya.


See? Ada yang mengatakan bahawa Si Zayn ni tak tahan baca tweet orang-orang yang bash dia? Tapi setahu aku, tak pernah lagi aku baca tweet yang cegitu. Biarlah dia je yang tahu sebab di tutup akaun twitter dia. Harap-harap nanti dia aktifkan balik. ZAYN, WE ALL WILL BE MISSING YOU:)

Tak lama selepas tu pulak, I got to know that Shila Amzah pulak yang tutup akaun twitter. Setahu Fatini lah, Kak Sha ni memang salah seorang artis yang rajin melayan peminat yang bertweet dengannya. Ye lah, setiap malam, TL aku penuh dengan nama dia. HAHAA. Aku pun nak tahu jugak kenapa Kak Sha tutup akaun twitter dia. Also berharap yang Kak Sha aktifkan balik akaun twitter miliknya:(

Menanti, siapakah pula gerangan yang akan deactivekan akaun twiter selepas ini. Hahaakks!

Wordless Wednesday #3

Fatini Irdina | 4:42 AM | 0Comments |

Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla

Fatini Irdina | 4:36 AM | 8Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan
                            
NAK JOIN SAMA? KLIK PADA BANNER CUTE DI ATAS.
DUE DATE: SEHINGGA MENCUKUPI 150 ORANG PESERTA

A I D I L F I T R I

Fatini Irdina | 3:41 AM | 3Comments |
Assalamualaikum dan Salam Aidilfitri

Macam mana first day raya? Seronok ke tak? Duit raya dah kira ke belum? HAHAAA. First, rasanya Fatini belum lambat nak wish Selamat Hari Raya kan? Sorrylah, sebab line internet di sini memang teruk habis ditambah pulak dengan persiapan raya. Kiranya, agak sibuk jugaklah. HEE:)

Kepada sesiapa yang mengenali diri ini,
Fatini nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin. Fatini nak mintak maaf kalau selama Fatini menulis entry di blog ni, ada yang terkasar bahasa or menyakitkan hati korang and yang paling penting kalau ada yang korang terase hati dengan ape yang Fatini tulis selama di sini selama 2 tahun Fatini menjadi seorang blogger ni. 0-0 okay? Jemputlah datang beraye kat rumah!

Tahun ni, kami sekeluarga beraya dalam kesedehanaan. Tanpa dia. Ya, begitu terasa ketiadaannya.
First Syawal without Adik Ammar. Rasa macam mimpi pulak kan? Fatini masih ingat lagi tahun lepas kiteorang selalu main bunga api same-same lepas tu bila abah nak pasang mercun, Fatini dukung dia naik rumah sambil tutup telinga dia. Lepas tu, kiteorang jerit same-same then dia cakap HOORAYY! Abah, lagi satu, Ammar nak tengok lagi. And selalunya, first day raya, lepas kiteorang dapat duit raya, mesti kiteorang adik-beradik semua berkumpul satu tempat then kira duit raya same-same. And kalau duit raya orang lain lebih sikit dari dia, dia akan bagi yang dia punya kepada kiteorang. Ya Allah, miss that sweet moments together! But this year, we all alone without him. Without his laugh, without his act. Ya Allah, miss him so much. Really-really miss him.

Tapi, tiada siapa yang mampu mengubah takdir, right? Yang pergi tetap akan pergi dan takkan kembali lagi. Hope we'll meet you in JANNAH. Hopefully. Hopefully.
-Al-Fatihah, Adik Ammar Amzar-

TIPS nak duit raya lebih. HOTTEST!

Fatini Irdina | 10:19 AM | 3Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan

Sebut pasal raya, memang ramailah yang excited nak raya kan? Ada yang ambil cuti seminggu lebih awal semata-mata nak balik kampung. Grrr. Kononnya, nak mengelakkan dari JAMM lah katanya. Sebab tu, jangan lupa bawak roti nanti korang nak balik kampung nanti tu ye?

RAYA ohh RAYA. Selalunya, macam-macam yang orang akan tanya kita pasal raya ni kan? So, disebabkan hari ini terlalu rajin untuk menaip, so saya sediakanlah beberapa soalan yang biasa orang tanya kita pasal raya ni kan?


" Eh, baju raya awak tahun ni warna ape? "


 " Awak dah beli ke belum baju raya? "

 "Awak raya kat mana tahun ni? "

" Berape pasang baju raya awak untuk hari raya pertama? "


" Kuih raya yang warna coklat tu beli kat mana? "


" Rumah terbuka awk hari raya yang ke berape ye? "

" Budjet duit raya untuk tahun ni berape ringgit? "



Soalan yang last tu paling femes aku rasa. HAHAA. Hypothesis yang boleh dibuat:
Semakin meningkat umurku,
Semakin sikit duit raya yang aku dapat

Grrr. Siap dengan hypothesis sekali aku nyatakan. Tapi memang betul pun kan? Okaylah, tahun ni tak mengharapkan duit raya banyak pun. Alah, macam yang dinyatakan dalam hypothesis tadi tulah. 

TIPS NAK DUIT RAYA LEBIH:

Pergi berhari raya, sambil bersalam tu then cakap macam ni:

" I'm 14 enough. Can I get duit raya MORE then the kids, makcik? "

Aku rasa confirm mak cik tu akan cair dan lembut hati dengan soalan tu. Walaupun hakikat yang sebenarnya, dalam hati dia cakap macam ni, 

" Budak ni memang tak tahu malu lansunglah! "

So, kawan-kawan, kalau tak korang ni jenis tak tahu malu, bolehlah korang amalkan tips yang FATINI bagi ni.

Tapi sebenarnya, janganlah buat betul-betul pulak! Kang nama aku pulak yang jadi mangsanya.

" Siapa yang ajar kau macam ni hah? " - MAK CIK

" Entahlah, saya terbaca dari blog Fatini Irdina"- KORANG

PERHATIAN! ENTRY INI HANYA UNTIK SUKA-SUKA SAHAJA.

Segmen : Saya Nak Kad Raya Daripada Ira Arina!!

Fatini Irdina | 9:46 AM | 0Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan

LE TAGGIE:
http://akubencihitam.blogspot.com/
http://mylifestreamforever.blogspot.com/

Tarikh Lahir Giveaway by Fateyn Marcello

Fatini Irdina | 9:36 AM | 0Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


Nama : Nurfatini Irdina bt. Muhammad Sharidan
Umur :14 tahun
Tarikh Lahir : 6 Jun 1998
Tinggal di : Pasir Puteh, Kelantan
Link Blog : http://vanillapluschocolate.blogspot.com

LE TAGGIE:
http://kingungu.blogspot.com/
http://nurfara-hani.blogspot.com/
http://lollychoclite.blogspot.com/

Ramadhan Giveaway by Hafizatul Asyrin

Fatini Irdina | 1:39 PM | 1Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


NAK JOIN SAMA? KLIK PADA BANNER CUTE DI ATAS,

DUE DATE: 18 OGOS 2012

TAGGIE:

KENANGAN TERINDAH DI BULAN RAMADHAN?
Kiranya ni cerita masa Fatini umur 6 tahun dulu, ye lah namapun 6 tahun kan mestilah masa tu still budak lagi kan? Masa tu umi Fatini buat kek coklat yang memang best lah sempena nak sambut hari raya Aidilfitri. Lepas tu kan, memang Fatini terliur sangat nak makan kek coklat tu. Bila kek tu siap, masukkan dalam peti. Lepas tu, slow down Fatini bukak peti tu, then try lah cubit sikit. Then sikit punya sikit, jadilah sepotong. Then, bila umi Fatini tengok kek tu dah ada orang makan, dia tanyalah, Fatini ke yang makan kek tu. Memang takkan mengakulah punya. Sampailah malam tu, baru Fatini berterus terang. AGAGAA. Cerita aku zaman kanak-kanak. Memang fail lah. HIHI.

Giveaway "Saya Nak Duit Raya" By Wawa

Fatini Irdina | 1:19 PM | 0Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


Alhamdulillah, sedar tak sedar 9 hari lagi nak raya kan? Kalau sebut pasal raya ni kan, apakah perkara paling utama yang terlintas di fikiran anda? Bagi Fatini lah kan, memang tak lain tak bukan ape lagi duit raya lah. HAHAA. *Nampaknya aku lebih excited dari budak yang umur 5 tahun kalau bab duit raya ni* Sebab tulah, lepas aku terpandang satu Giveaway yang nak bagi duit raya ni, terus cepat je tangan nak join. HEE. 

Okay-okay, stop talking about nonsense thing. Siapa yang tak join GA ni memang rugilah. CEPAT!! Tekan banner comel di atas untuk join. Kalau yang dah join pun, tekanlah jugak. Manelah tahu lepas korang tekan tu, korang dapat iPad. Kihkihkih, tak logik lansung.

Due date giveaway ni ialah pada 11 Ogos bersamaan hari Sabtu minggu ni. Nasib baiklah, aku terpandang GA ni awal-awal. Kangg kempunan pulak aku nak dapat duit raya. *ada kaitan ke?* HIHII:)
Syarat-syarat GA ni pulak memang simple. Serious aku cakap sekali lagi, RUGI kalau tak join!!

Kenapa aku rasa macam entry ni macam karangan pulak ehh? *pedulikan* HAHAA, Ini tandanya aku ni seorang yang rajin buat karangan sampai nak buat entry pun terikut-ikut macam nak buat karangan. Okaylah, tu je yang aku rasa aku patut jelaskan, sekali lagi aku ingatkan, RUGI KALAU TAK JOIN!

Jom join Bloglist Cci

Fatini Irdina | 1:02 PM | 1Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


Saya Bukan Blogger Doodle

TEKAN BANNER CUTE DI ATAS UNTUK JOIN!!

Tarikh Tutup:-
10/8/2012
Tepat Jam 9.00 mlm

Segmen: Blogwalking sambil follow

Fatini Irdina | 12:57 PM | 3Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


KLIK PADA BANNER COMEL DI ATAS UNTUK JOIN

DUE DATE: akan diberitahu kemudian

Segmen "Syoknya Blogwalking bersama Aisyah Humaira"

Fatini Irdina | 12:49 PM | 19Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan

KLIK PADA BANNER CUTE DI ATAS UNTUK JOIN.

Top Referral dapat duit raya. Wahhh!!

DUE DATE: 12 OGOS 2012

CEPAT!!

Saya Nak Kad Raya Dari EkaTikah

Fatini Irdina | 10:01 AM | 2Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan

NAK JOIN? Klik pada banner comel di atas.

Warna baju raya Fatini tahun ni totally peach kot. HEHEE:)

TAGGIE :


Merdeka-Raya Random Giveaway by Lyana's Studio

Fatini Irdina | 9:53 AM | 0Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan

Nak join? Klik pada banner cute di atas.
Due date: 31 ogos 2012
CEPAT!!

TAGGIE:

TERIMA KASIH LCW!!

Fatini Irdina | 11:04 AM | 11Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


Menang kalah memang sudah jadi adat permainan. Seperti yang kita tahu, harapan Malaysia untuk mendapatkan pingat emas pertama di Sukan Olimpik masih tidak kesampaian apabila Dato' Lee Chong Wei kalah kepada musuh tradisi dari China, iaitu Lin Dan dalam rubber set iaitu 15-21, 21-10 dan 21-19. 

Walaubagaimanapun, TAHNIAH Lee Chong Wei kerana telah menyumbangkan pingat pertama untuk Negara. We are proud of you and your excellent performance.



Aku terharu jugak baca tweet dari LCW tadi. Don't worry, Malaysians are very thankful to have you:) We will always keep supporting you!

GOLD MEDAL: LIN DAN (CHINA)
SILVER MEDAL : LEE CHONG WEI (MAS)
BRONZE MEDAL: CHEN LONG (CHINA)

Segmen: Jom Tambah Kenalan Di Hari Raya

Fatini Irdina | 9:45 AM | 17Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


JOM JOIN SAMA. KLIK PADA BANNER CEPAT!!
TAMAT: 25 Ogos 2012
(11:59 p.m)

Aku digelar SALESGIRL lagi?

Fatini Irdina | 1:05 AM | 3Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


Pagi tadi, pergi shopping sakan umi. Ape lagi. Terus YEAY YEAY!! lah sebab perut pun masih kenyang lagi masa tu. First time bersemangat yang betul betul kiranya dalam Bulan Ramadhan ni. Memang semangat aku tetibe je up hari ni. Kenapa ehh?

Lepas sampai tu, nampaklah satu kedai yang jual tudung comel-comel. Rambang mata dibuatnya. Tambah-tambah harganya pun TERSANGAT-SANGAT okay. Nak okay macamana, harganya lebih kurang RM86 , terus tutup mata ajak umi pergi beli tempat lain. HAHAA. Kedekut tak aku? Memang pun!

Lepas jalan punya jalan lagi, terjumpalah satu kedai yang jual accessories yang comel-comel. Woww! Tak berkelip mata aku tengok. Tambah lagi, kedai tu kira penuh dengan pink stuff. Aku kan kawan baik dengan warna pink ni, so memang wajiblah bagi insan yang bernama 'Nurfatini Irdina bt. Muhammad Sharidan' memilih salah satu daripada accessories tu. HAHAA.

Masa aku tengah pilih accessories tu,* maklumlah aku kan bab-bab memilih ni kan lama lah jugak* ada lah seorang adik ke kakak entah yang tanya mak cik kat belakang aku macam ni:

"Kak, hairband yang banyak-banyak tu berapa harganya?"

Actually, aku rasa mak cik tu pun salesgirl dekat situ. Maybe dia malas nak layan. So, dia  jawab macam ni:

" Emm, tak tahulah pulak akak, Try tanya dengan akak kat depan tu *aku* "

Then, budak tu pun tanya lah aku. 

" Akak, akak pekerja dekat sini ke? Hairband kat hujung tu berape ringgit?"

Aku memang confuse dengan soalan tu walaupun soalan tu jauh lebih mudah dari nak jawab soalan math. HAHAA. Dalam banyak-banyak orang, aku jugak yang dia tanya. FUHHH. Tanpa sempat aku beli pink accessories aku tu, terus aku chauu dari situ. Padan muka tuan kedai!! HAHAA. Lain kali, buatlah sombong macam tu lagi. Aku rasa ni dah kira second experience aku dianggap kakak salesgirl.HAHAAA:) InsyaAllah tiada lagi yang ketiga. AMIN =)

Review Blog Kawan

Fatini Irdina | 6:01 PM | 1Comments |
First time buat review blog. First viewer starts with AWESOME FRIENDS.

FATIN ALYAA

ANIS FATIHAH


IZZATY

ANIS FARAIN


FATIN NABILA

Gempak Giveaway Hari Raya by Amercorner.Com

Fatini Irdina | 4:14 PM | 0Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan




Baca tittle dekat atas pun dah tahu GA ni memang gempak kan? Yang lebih gempak lagi, bila ada perkataan by Amercorner.com dekat belakang tu. Yelah, macam yang kita tahu, selalunya Amercorner punya GA memang tip-top lah. Rugi beno-beno kalau tak join. HAHAA.

TAGGIE NOTICE:

Handmade Span Cake

Fatini Irdina | 3:41 PM | 1Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


Aiyyaakk! Tak pernah lagi aku sebut-sebutkan dalam blog ni yang aku suka buat kek. Hobi terbaru ke tu Fatini oiii? Eccee. Sejujurnya, ni lah first time in my life lah kiranya ni. Ehh? Memandangkan my mum bagi keizinan untuk aku dan angah 'menjelajah' dapur untuk buat kek, ape lagi.... terus hooray lah jawabnya.
Step pertama buat kek, mestilah surf internet dulu cari resipi kan. Lepas tu, pergi Econ borong semua barang yang dijual dekat situ. HAHAA. Then lepas tu balik rumah, terus godek-godek dapur. Hasilnya, jadilah macam ni:


Walaupun kira first handmade kan, okaylah jugak. Tapi kalau tengok betul-betul, lansung tak terliur nak makan. HAHAA:)

Segmen : BlogWalking Dari Blog Ke Blog

Fatini Irdina | 3:17 PM | 2Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


DITAG:

Segmen : Blogwalking August by Jaja Sutera

Fatini Irdina | 8:56 AM | 2Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan




DITAG:

Seminggu Tanpa Internet :(

Fatini Irdina | 8:47 AM | 0Comments |
Assalamualaikum dan Salam Ramadhan


Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ke-13 kita berpuasa. Amacam? Ada yang ter'missed' tak? HEE :) Seminggu 'berkurung' tanpa internet memang phftt lahh. Hadoaii. Tapi takpe, bermula malam ni, InsyaAllah semuanya berjalan lancar. AMIN:)


Selepas meng'update' Senarai Pemenang untuk GiveAway tu kan, Fatini terus tak muncul-muncul dekat sini. Ohh, cakap pasal GA tu, tak ingat pulak Fatini nak inform kepada pemenang supaya menyegerakan maklumat anda untuk di hantar! CEPATT!!

 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA