19, A doctor in making


PAUSE HERE

Final Exam :D

Fatini Irdina | 12:55 AM | 6Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!


Satu hari lagi, Fatini akan menghadapi Peperiksaan Akhir Tahun Tingkatan 2 2012. See, full writing kan? Hahaaa. Skema giler ayat mukaddimah. Blaablaablaaa. Setelah sekian lama Fatini tak update blog, ada jugak yang bertanya khabar. Terima kasih banyak-banyak dia atas perhatian anda.

Actually, Fatini tak dapat nak update blog selama ni adalah sebab modem internet dekat rumah rosak sebab dipanah petir. Dumnnnnnn! Dasyat kan? Hehee. Alhamdulillah kelmarin pekerja TM dah checked and tukar kepada modem baru. Sebab tulah harini boleh update blog even satu hari lagi nak exam. Wish me luck!

Wohooo. Cakap pasal exam memang nebes gilaa. Final exam pulak tu. Wish me luck. Seriously rasa macam nak pecah kepala masa buat latihan Math tadi. Tapi apakan daya, Final exam ni menentukan samada next year Fatini berada di kelas 3IS or 3IK. Fatini ambil aliran arab and hope to be 9A. InsyaAllah.

Tahun depan, saya Nurfatini Irdina bt. Muhammad Sharidan akan dikahwinkan dengan pasangan saya iaitu Encik PMR. Ohhh how scary I wonder. Doakan kejayaan saya ya kawan-kawan. Amin.


Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100 Plus

Fatini Irdina | 12:20 AM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!




Kelab Terbaik - Sime Darby FC

FA Terbaik - Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA)

Pemain Harapan Terbaik - Rozaimi Abdul Rahman (Sabah)

Jurulatih Terbaik - B. Sathianathan (ATM)

Penyerang Terbaik - Nor Shahrul Idlan Talaha (Kelantan)

Pemain Tengah Terbaik - Mohd Safiq Rahim (Selangor)

Pertahanan Terbaik - Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak (ATM)

Penjaga Gol Terbaik - Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)

Anugerah Pemain Paling Bernilai Supermokh - Nor Shahrul Idlan Talaha (Kelantan)


Kelab Penyokong Terbaik - Angkatan Tentera Malaysia (ATM)

Pemain Import Terbaik - Marlon Alex James (ATM)

Pengadil Terbaik - Nafiz Abdul Wahab




Kredit: MyMetro

Tahniah diucapkan kepada semua yang menang. Pandangan anda mengenai keputusan tersebut?

No Ads Anymore Please!

Fatini Irdina | 2:35 AM | 9Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Petang-petang cegini, best sungguh kalau dapat makan keropok lekor kan? Aisehh teringin ohh :') Nanti kalau pergi holiday kat Terengganu, nak beli banyak-banyak. *angan-angan* Sampai ke Terengganu angan-angan aku nak makan keropok lekor. Hahaa. Mengarut kan?

Taadi kan masa Fatini check cbox, OMG tak terkira banyaknya iklan yang ditempekkan atas nama-nama manusia yang paling popular kat atas dunia ni. Adira lah, Shakira lah, Rebecca lah. Tu tak termasuk nama 'retis' Malaysia lagi yang diorang pakai. Bila kita klik dekat nama tu kan, macam-macam iklan yang keluar. Yang paling femes --->> churpchurp!


Kan kan kan? Try korang tengok korang punya chatbox pulak. Acane? Banyak tak?

Masa dulu-dulu kan, Fatini tak tahu pun pasal ads semua bende ni. Lepas tu, adalah seorang manusia ni yang guna nama 'Najwa Latif' dekat situ. Mulalah Fatini perasan sorang-sorang. 
" Wahh, Kak Najwa datang blog akulah! "
*In my dream lah*

Punyalah excited kan bile tengok nama-nama retis ni jenguk blog kita. 
Tetapi PERHATIAN!!!!! Itu semua hanyalah cara yang paling FEMES nak promote ADS tu semuee. Lepas tu, kemain lagi letak ayat yang memang korang akan melting-ting-ting lah kalau korang baca. 

So, Fatini nasihatkan before korang nak tekan mana-mana nama kat shoutbox korang tu, make sure url dia tidak ada kaitan dengan yang hidup atau yang mati ADS tu semue eh?

Check dulu before click. Ingat tuu!!




Nota Kaki:/ Listening to We are never ever getting back together :D

Wordless Wednesday #4

Fatini Irdina | 12:31 AM | 5Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

GOOD LUCK TO ALL PMR CANDIDATES

Fatini Irdina | 10:32 AM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

 
GOOD LUCK TO ALL PMR CANDIDATES!!
 Especially for SMK KAMIL PMR Candidates.
Make sure straight A's yours:) Fatini doakan korang semua berjaya. Make us proud of you!


Next year is going to be my turn. Our turn of 1998 generation. Last PMR Victims of 2013.
WHAT?!???





Nota kaki: Dear Afiq, have the best try. I know you can do it :D

Notice of Blog Review by Fatini Irdina

Fatini Irdina | 10:26 AM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!


Let's check all out. Before that, klik sini dulu ehh? TQ.

BLOG REVIEW BY FATINI IRDINA

Senarai peserta "Blog Review by Fatini Irdina"

Blog Review Part 1

Blog Review Part 2

Blog Review Part 3

Blog Review Part 4

Blog Review Part 5

Blog Review Part 6

Blog Review Part 7


Nota kaki: Fatini nak minta maaf sebab Fatini tak sempat nak inform korang seorang demi seorang sebab kesuntukan masa. InsyaAllah, kalau Fatini rasa sempat, Fatini inform eh?

Blog Review Part 7

Fatini Irdina | 10:17 AM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Klik sini kejap eh?


http://loveprettydinda.blogspot.com
Blog yang jadi mangsa seteusnya ialah Blog Kak Hidayah. Blog ini jugak agak comel. I like! Apa yang buat Fatini tertarik dengan blog ini ialah enty menarik yang Kak Hidayah taip. Wowww seronok baca. HIHIII:) Keep it up ehh? Memang tak rugi kalau korang pergi terjah lepas tu follow blog Kak Hidayah ni ramai-ramai. Peace :)

Seterusnya kita terjah pulak ke blog yang serba comel ini. Blog ini kepunyaan Eyra. Blog Eyra yang comel ini ada menyediakan tutorial dan freebies yang berguna untuk korang semua. YEAHHH! Hebat2. Jom kita pergi serang blog dia ramai-ramai!!!

Okey, kita pergi pulak dekat blog berais ni. Masa Fatini terjah sini taadi, ohh sejukk wooooh. HIHII:) Blog comel ni kepunyaan Zafirah. She's 14 same as me! YEAYYY! Tapi blog dia lagi comel dari blog kite. Jeles? HAHAAA. Blog ni jugak ada sediakan tutorial dan freebies. Jom kita terjah blog berais ni:)

Jalan punya jalan, jumpa satu lagi blog comel. HEEE:) Tapi blog ni ownernya pun comel jugak. Tak caye? Korang pergi terjah sediri. Blog ni kepunyaan Shay. Nampak simple and comel. Mesti guna blogskin kan? HIHII:) Okay, jom follow blog ni sama-sama!!

Okey, ni yang last of the last sekali. HIHII:) Blog ini merupakan blog yang berinformasi. YEAHH. I'm keep reading on it. Blog ini kepunyaan Abang Zamani. Blog ini sememangnya mampu untuk menarik perhatian korang untuk baca dan terus membaca. Keep it up ya! Jom kita terjah blog ni sama-sama.


THE END!







Oktober? Kerja Kursus!

Fatini Irdina | 11:05 PM | 1Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Heyyy! Lama dah tak sharing story kat sini. Dalam seminggu dua ni, Fatini memang sibuk sangat2 sampaikan tak sempat nak update blog. Lama dah tak design blog. Rindulah rasanyaa. Asyik dengan design yang same, dahlaa burok. Korang pun mesti dah jemu tengok kan?

Tapi nak buat macamana, memang tak sempat sangat2. Nak review blog pun tak habis lagi. Ada lebih kurang 6 blog lagi kot yang belum di review. Sorrylah sebab Fatini lambat. Maybe blog korang akan di review nanti weekend ni. hari ni pun, Fatini cuba spend time nak update blog. Sempatlah jugak review 10 blog dah tadi. Nasib baik harini pengetua bagi cuti sebab ada Majlis Graduasi Form 5 dekat sekolah. Sayang pengetuaa!!!!!!!


Tapi cuti pun satu hari je. Pepagi hari lagi Fatini and the geng dah pergi jalankan kajian untuk kerja kursus Geografi. And now, baru balik and terus menghupdate blog. HIHIII:) Cakap pasal kajian, setiap rumah yang  kami pergi temubual ade kerenah masing-masing. Yang over ramah ade, yang over sombong pun ade. Manusia kan? Ade macam2 jenis.

Memang penat masa pergi buat kajian tapi best sebab ada orang belanja aiskrim! Thank you kawan. Lain kali belanjalah lagi. HAHAAA:)


Fuhhhhhhhhhh. I really need some rest now. Better stop here. See you guys later!

Photo by me.

Blog Review Part 6

Fatini Irdina | 10:53 PM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

http://nurfatihahhijau.blogspot.com
Blog Review diteruskan lagi. Next, kita singgah pulak dekat blog hijau ni. Sekali tengok, dah sejuk mata memandang. Bloh ini kepunyaan kak fatihah. Even blog nampak simple, tapi tetap gempaklah! Tak rugi kalau korang pergi terjah blog Kak Fatihah ni taww.

http://hinatastories.blogspot.com/
Seterusnya, kita pergi pulak jenguk blog Akak comel ni. Blog dia memang cun habiss tak boleh nak kata apa2. Hehee:) Rugi sesiapa yang tak terjah and follow dekat blog cun ni taww:)

First time tengok blog ni, meamng dah jatuh hati. Sebab ape? Sebab pinkish lahh. Wooowww! Serious saye jeles. HIHIII:) Btw, akak ni memang minat gila dengan warna pink taw. Nak tahu sebab ape? Jom terjah!

Okay next is kita terjah pulak blog kepunyaan Sabrina. She is 98 liner same as me. YEAHH! Blog ni memang simple dan comel sangat2, I like! Kalau korang nak tahu lebih lanjut, jom kita pergi terjah blog cun ni same-same:D

Last for today is kita tengok blog Kak Jaja cun ni pulak. Blog Kak Jaja ni adalah salah satu blog favourite Fatini. Fatini rasa, korang pun mesti dah kenal kan Kak Jaja ni? She's beutiful. Blog akak pun comel sangat2. Korang, jom kita join team Active Blogger same-same. Tapi before that, jangan lupa pergi serbu and follow blog Kak Jaja ni taww!




Blog Review Part 5

Fatini Irdina | 10:35 PM | 2Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

http://sjelfblog-nis.blogspot.com
Blog Review dah start balik. Sorry sebab lambat ekk di atas beberape sebab yang akan Fatini jelaskan kejap lagi. Okay, tanpa buang masa jom kita pergi tengok Blog Nisha yang cute ni. Tengok pada header pun dah tahu kan yang adik Nisha ni peminat number 1 of SUJU. Apa itu SUJU? Takkan korang tak tahu kot. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, jom kita pergi terjah blog Nisha same-same:)

http://princessaliessa.blogspot.com
Now, kita pergi terjah blog serba purple yang cute ni pulak. Untuk pengertahuan korang, blog ini kepunyaan Kak Priya yang merupakan calon PMR tahun ini. Goodluck yee akak, PMR dah dekat dah ni. Blog akak comel ini menyediakan freebies serta tips yang berguna untuk korang. So, tak rugi kalau korang terjah blog akak ni eh?

Seterusnya, kita terjah pulak dekat blog Beatrice ni. Blogni agak simple tapi comel. Tak rugi kalau anda singgah kat sini. Akak ni peminat running-man taw. Jom kita terjah blog comel ni sama-sama. Then, jangan lupa nak follow tuu.


Next, kita singgah pulak dekat blog Akak Izzati. Blog ni memang cun gila. First reason nak tahu sebab ape? Sebab warna pink! My favourite one tuu. Then, tuan punya blog pun comel jugak aww. Jomlah kita sama-sama pergi terjah blog ni.

Wowww! Seterusnya, kita pergi pulak dekat blog yang serba pink ni. Memang comel tak boleh lawan laa. Blog ini kepunyaan Kak Nurul. Blog pinky ini nampak sangat kemas dan cunn. So, korang memang kena singgah dekat bloh ni. Jangan lupa tuuu!


 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA