A doctor in making


Hometown:)

Fatini Irdina | 12:36 AM | 3Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!



Hoo hoo hoo balik kampung. Mood tengah excited sebenarnya ni sebab kejap lagi Fatini dan adik-adik akan dieksport ke kampung sebab umi dan abah ada kerja. Hehee:) Tapi seminggu di kampung bermakna seminggu jugak tanpa internet. Sadlife:( Tapi takpe, pengalaman berada di kampung ni kadang-kadang memang menyeronokkan. Boleh tolong nenek kat sawah. Mandi sungai dengan Angah dan Acik. Lepastu, round satu kampung dengan jiran naik motor. Tak sabar, tak sabar:)

Mini Gempak Giveaway by Mibz,Amercorner,EzzatieBrahim

Fatini Irdina | 9:00 AM | 2Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!



NAK JOIN SAMA? TEKAN BANNER DI ATAS.

TAG BOARD:
Asyraf , Mimi and Hani

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST DESEMBER AMERCORNER

Fatini Irdina | 7:43 AM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!



Heyya korang! Malam-malam macam ni ada baiknya jugak kalau join segmen by AmerCorner. Katanya segmen ini sebagai warming up before Abang Amer anjurkan Giveaway yang lagi menarik nanti. Sama-samalah kita nantikannya:)

 NAK JOIN SAMA? TEKAN BANNER DI ATAS.

RAJAGOPAL, Apa Yang Kau Dah Buat?

Fatini Irdina | 7:42 PM | 3Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Semalam, Harimau Malaya sekali lagi telah mengecewakan rakyat Malaysia. Dengan coachnya yang 'berlagak bagus', hurmmm memang sedihlah:( Banyak fanpage bolasepak di FB hari ini bercakap mengenai kekalahan 3-0 di tangan Singapore semalam. Siapakah yang harus dipersalahkan sebenarnya? Asyik-asyik dengan eksperimen je. Ni yang susah kalau ada coach yang bertaraf saintis sebenarnya. Mohon cepat-cepatlah letak jawatan. Fatini tertarik dengan satu video dari Ultras Malaya. Respect to them!!


Malas nak bebel banyak-banyak kat sini. Masih ada peluang lagi untuk HM menjuarai Piala AFF tahun ini dengan syarat wajib menang menentang Laos nanti. 

First Giveaway By Irsya Healthy House

Fatini Irdina | 5:18 PM | 1Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!


Hai korang. Pagi ni Fatini nak join satu GA yang menarik. Hadiahnya misteri. So nervous nak tahu. Hahaaa. Kalau korang nak join jugak, tekan banner comel kat atas.

TAG:
awak, awak, awak, awak dan awak.

Top Referral setakat 25/11

Fatini Irdina | 10:05 PM | 1Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!


Top referral setakat hari ini. Tapi korang jangan risau. Masih terbuka luas lagi peluang untuk korang jadi top referral sebab GA berakhir pada 20 DISEMBER 2012. So, tunggu apelagi? Cepatlah promote!!

Tips Elak Berat Badan Naik Semasa Cuti Sekolah

Fatini Irdina | 9:19 PM | 1Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

MESTI BERSARAPAN
Sarapan penting untuk korang. Terutamanya masa cuti sekolah ni, mesti ramai di kalangan anda yang bangun lewat kan lepas tu miss nak sarapan. Alahh jangan nak nipu. Fatini tahu. Hahaa. Kalau korang ambil sarapan, korang takkan rasa lapar sepanjang hari. Betul tak? And ini dapat mengurangkan pengambilan makanan yang berlebihan dalam satu hari.

PENGAMBILAN MAKANAN YANG BETUL
Musim cuti sekolah ni, selalunya KFC, MCD, PIZZA HUT akan dipenuhi orang ramai. Yelah, tempat paling femes nak hang. Selalu kalau pergi hang kat sane, mesti order makanan kan? Takkan nak borak-borak je. Okay, di sini pengambilan makanan mesti dititikberatkan. Tiap-tiap minggu makan burger, pizza. Makanan segera tersebut tidak baik untuk kesihatan. Sekali sekala tu okay, asal jangan sampai 3-4 kali seminggu.

BERSENAM
Jadi siapa-siapa pun memang malas nak buat benda ni. Believe me. Fatini pun samelah! Terutamanya musim cuti ni. Mengadap lappy je memanjang korang kan? Korang patut bijak membahagikan masa. Ambil 1-2 jam dalam sehari untuk bersenam. Yang paling-paling malas sekali, at least 15 minit pun okaylah. Asal satu hari tu korang bersenam. Alah, bukannya susah pun sebenarnya. Korang je yang malas. Naik basikal pergi rumah kawan pun dah kira satu senaman sebenarnya tuu.

JAGA PEMAKANAN
Musim cuti ni, family Fatini memang banyak dapat undangan kenduri. Tapi Fatini ni memang jenis yang malas nak pergi ke jemputan tu semua, so umi and abah Fatini jelah yang pergi. Hehee. Tapi korang janganlah macam tu pulak. Kalau orang jemput, memang kita kena pergi. Cuma Fatini nak pesan kat sini, kalau dalam satu hari tu korang dapat banyak jemputan, korang makan sikit-sikit jelah. Berhenti sebelum kenyang. Kalau korang makan banyak, nanti takut tak larat nak jalan pulak nanti.

SELALU TIMBANG BERAT BADAN ANDA
Okay, ini step yang paling penting sebenarnya. Kadang-kadang, kita tak sedar pun yang nafsu makan kita sampai dah tak boleh kawal. Asal nampak makanan, terus cakap YES! So, pastikan anda selalu timbang berat badan anda. Ini dapat memastikan berat korang maintain ke tak. Bila dah tahu yang berat badan tu tengah naik, mesti akan timbul kesedaran untuk diet sikit kan?

Cik Lyeen's Giveaway

Fatini Irdina | 8:10 AM | 42Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Dengan penuh bersemangatnya, malam ini Fatini nak join satu Giveaway menarik by Cik Lyeen comel iaitu:


Korang nak join jugak? Semestinya boleh. Tekan banner comel yang ada bear cute kat atas tu.

Giveaway ini sememangnya menarik perhatian kaum wanita terutamanya remaja seperti Fatini sebab hadiahnya ialah....jeng jeng jeng........mesti korang tengah suspens sekarang ni kan? hehee. Okay, jom kita tengok senarai hadiah yang Cik Lyeen comel nak kasi kat korang:


Tudung Bawal Balqis/Roses
Syria Balqis/Roses
Shawl Half Moon Sakura
Shwal Half Moon Rose
 Shawl Tiara
Shawl Sophie
Tudung Chiffon
Tudung Bawal Pelangi
Tudung Bawal Checkers
Tudung Bawal Beads
Tudung Bawal Printed
Syria Chiffon
Pashmina
Inner

Amacam? Mulut siapa yang masih ternganga sebab tengok hadiah-hadiah ini sila tutup sekarang kerana lalat sedang menunggu turn untuk masuk.  Okay, that's why Fatini cakap bagi kaum hawa yang minat bertudung, korang wajib join GA ni kalau tak memang rugilah korang semua. Eh, tapi Fatini tak cakap yang laki tak boleh join kan? Lelaki pun boleh join tapi seandainya korang dapat Fatini mohon korang janganlah pakai eh? Bagilah dekat isteri ke ibu ke nenek ke adik ke kakak ke ehem-ehem ke Fatini ke. Sekali-sekala buat baik, apa salahnya?

Malas nak taip panjang-panjang, mesti Cik Lyeen pun boring dok baca aku punya bebelan kat sini. Sekarang, Fatini mempersembahkan artis-artis hot Malaysia untuk jadi mangsa tag Fatini malam ini. Kahkahkah. Padan muka korang semua. *Sorry, aku jahat malam ni.


YUNA
NAJWA LATIF
SHEILA AMZAH
STACY ANGIE
NEELOFA
MAYA KARIN
AINA TASNEEN
NORA DANISH
SCHA AL-YAHYA
DIANA DANIELLE

Nasib koranglah kena yang mana satu. Heheww. Artis-artis lain next time pulak Fatini jemput eh? Hahaa. Takdelah. Sesiapa yang terbaca entry ini dijemput sama-sama memeriahkan Cik Lyeen;s Giveaway ini. Yeahh.

Everlasting Friendship.

Fatini Irdina | 1:42 AM | 2Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!


Kami lima sekawan. Satu kepala. Selalu gelak tak kira masa. Tak kira apa orang nak kata. Kami buddyz. Takkan berpisah.

Heyya you alls! Korang tengok gambar di atas kan? Picture that describe anything. I'm thankful to have them in my life. Sisters at heart and partners in crime. Being in one family, happily. It was the greatest moment when I can't stop laughing when I'm with them.

PIKAH: Kami dah lama jadi bestfriend. Sejak darjah 4 lagi, kami satu kelas and duduk satu meja until now. Dia memang sangat baik, suka tolong Fatini. Kadang-kadang dia ni memang funny gila. We love to share stories each other. Crush everywhere. Hahaaa. Abaikan itu.

HANIM: Fatini kenal dia masa form 1. Kami satu kelas tapi masa tu Fatini still tak rapat mana dengan dia. Form 2, kami duduk satu row dalam satu kelas. Selalu borak when cikgu takde. That's why kami jadi rapat. Bila Hanim tengah badmood, no one can talk to her kalau tak, hurmmmmm. Hahaa. Dia comel and ada ramai peminat but already taken?!!!?? Opppss melepas korang~ HAHAHAA :D

SYAHIRA: Ira pun duduk sebelah Fatini dalam kelas. Dia ni hantu komik. Asal nampak komik, akan diperas ugut jugak supaya dia dapat baca yang first. Tapi walaupun suka baca komik, first ranking dalam kelas tu wei. Jangan main-main. Datin Syahira gitu looo.

LINA: Dalam ramai-ramai, Lina yang paling banyak cakap. Kalau Ira jadi hantu komik, Lina pulak jadi hantu novel. Kihkihkih. Memang tersangat addicted dengan novel sampai  kiteorang panggil kasanovel. Bab-bab menjodohkan ni, serah kepada Lina. Memang dia expert dalam bab tu. HAHAA.

Everyday, we talked and laughed of a nonsense story. Weird conversation that only us can understand.  Kami ada satu kertas luahan. Where we wrote everything on our mind with our secret code especially bila suasana yang sangat membosankan iaitu subjek _____. Okay, 2IS please fill in the blank. No one can understand what we wrote dalam kertas luahan tersebut. Only us. HAHAAA.

"Each day I am thankful for nights that turned into mornings, friends that turned into family, dreams that turned into reality, and likes that turned into love."
ONCE FRIENDS, FOREVER FRIENDS.

Flying Note to you :/

Fatini Irdina | 9:04 AM | 0Comments |
Assalamualaikum dan selamat malam semua. This night feeling so peaceful. Rasa macam nak luahkan something yang terpendam je. Kalau korang rasa entry ini membosankan ke terlalu panjang ke menyampah ke or sewaktu dengannya, Fatini mintak awal-awal lagi baik jangan baca. Just tekan button pangkah kat tepi tu, kan senang?
random heart

Dah lama tak curahkan benda yang tersimpan kemas dalam hati ni kat blog. Rindu nak taip panjang-panjang kat sini. Yelah, kadang-kadang kita perlukan seseorang untuk curahkan apa yang ada dalam hati ni kan? But, Fatini is not kinda like person. Kalau Fatini nak luahkan, I prefer talk to Mr. Bear. Ya, even dia non living-thing yang tak boleh bercakap untuk bagi Fatini nasihat, tapi itu lebih baik dari kita bercakap dengan orang yang tak boleh simpan rahsia. Kan kan kan?

Reality, people will always find reasons to hate
Bukan nak mengata sesiapa dekat sini, cuma siapa yang makan cili dialah yang rasa pedasnya. Siapa yang makan aiskrim, dialah yang rasa manisnya. Tak ke gitu? Hehee. Emmm, macamana nak start eh? Hurmmhhh:( Fatini ada sorang kawan. Kawanlah jugak. Tapi sekarang dia ni hurmm lain macam sikit. Susah Fatini nak terangkan. Dulu lain, sekarang lain. Yup! Macam tulah kot. Namanya sesekali tidak akan dinyatakan di sini. Just make it LM. Yeahh LM bukan nama sebenar.

Elena Ruiz De Erenchun
Sebenarnya ramai yang kenal dengan LM ni. Eh, tapi dia bukanlah femes. Tapi ada jugaklah kawan Fatini yang kenal dengan LM ni. Nak cakap LM ni crush Fatini, tak jugak sebab Fatini adore dia as friend je tak lebih dari tu even dia ni berpakej jugak katakan. Satu persatu dah terbongkar sekarang ni. Habislah kalau kawan aku baca nanti:( Tak boleh cakap banyak-banyak pasal LM ni, nanti kawan Fatini akan syak yang LM tu siapa. Hahaaa. Kantoilah aku nanti.
Tumblr


Okay, right now korang mesti tertanya apa masalah Fatini dengan LM kan? Dulu, kalau Fatini text dengan LM ni, mesti ade je topik yang buatkan Fatini gelak sorang-sorang. Hahaa. Do I care? Fatini tak nafikan LM ni baik, pandai, suka tolong orang, suka bagi nasihat, tak sombong, ermm ape lagi eh? Caring kot. Okay adelah jarang-jarang dia care about me. Tupun sebab tutttuttttttttt. Itu rahsia tak boleh cakap. Only Mr. Bear je yang tahu pasal tu.
know your rights.

Tapi sekarang kan, hurmmm dia lain sangat. Memang totally different lah. Time Fatini OTP dengan dia and tanya dia kenapa, dia cakap takde pape. Okay je. But bila Fatini text dia, sekarang dia dah jarang-jarang reply. And sometime LM makes me cry. I don't know why. Yeahh, memang rindu gila nak dengar suara dia buat lawak. Rindu nak tengok dia punya senyuman yang meletop tu.
HEYMISSAWESOME

Dear LM, saya harap awak dapat jadi macam dulu. Sahabat saya yang selalu dengar saya membebel and selalu nasihatkan saya supaya jangan marah dengan orang yang minat kat awak tu. Saya mintak maaf kalau saya ada buat salah dengan awak but please don't act like stranger to me. Kalau awak terbaca entry ini even awak tak tahu LM yang saya maksudkan tu awak, saya tetap nak awak tahu yang saya akan ingat yang saya dan awak is friend forever. Thousand millions do I love and care about you :/ <3

Review Notice

Fatini Irdina | 6:36 AM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Heyy korang!! Sambil tengah free tu kan apa kita korang jenguk-jenguk blog review sponsor-sponsor Bloggership Giveaway by Fatini Irdina.

Blog Review: Sponsor Part 1

Blog Review: Sponsor Part 2

Blog Review: Sponsor Part 3

Sponsor Review Part 4

Blog Review: Sponsor Part 5

Amacam? Best kan blog diorang semua tu. Untuk korang yang belum join lagi Bloggership Gveaway by Fatini Irdina, korang boleh terjah sini untuk join. Banyak hadiah menarik untuk korang menang ni. CEPAT!!!!

Blog Review: Sponsor Part 5

Fatini Irdina | 6:26 AM | 2Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

http://nurfarahinyusof23.blogspot.com/
Blog comel ini adalah kepunyaan Kak Farahin. Emm, Fatini suka dengan Kak Farahin punya design blog. Mesti kreatif orangnya ni kan? Hehee:) Dekat blog Kak Farahin ni, ada menyediakan beberapa tutorial untuk photoshop dan blog yang amat berguna kepada korang semua. Freebies yang comel-comel pun ada tauu! That's why korang patut mai terjah Blog Kak Farahin ni lepas tu jangan lupa tekan follow pulak eh? And then, korang jugak boleh tengok Kak Farahin punya art work yang menarik kat situ :)

Sponsor Review: Part 4

Fatini Irdina | 5:46 AM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

http://www.facebook.com/cutecatch

Cute Catch ini merupakan online shop bagi penggemar LOMO, VINTAGE DRESS, NECKLACE, BRACELET, BAG dan macam-macam lagi. Cute catch ni dulu dikenali sebagai Ejah's wardrobe. So, kalau korang dengar nama Ejah's Wardrobe means same jelah dengan online shop Cute Catch ni. Barangan yang dijual sangat comel dengan harga yang berpatutan. Kalau korang berminat, korang boleh text Kak Ejah di talian 013-7910853 untuk fast order. 

http://www.facebook.com/BusinessBerjayaOnline

Adakah korang berminat nak naikkan like di Page Online Shop korang? Business Berjaya Online menyediakan aplikasi utk menaikkan likes di fanpage,
contoh video apps : http://on.fb.me/TBQufW
yg menarik tentang Video App ni :
1) Auto Tag ke 3 friends
2) Auto Post ke Wall
3) Video Apps ni akan bertahan sampai bila2...
Fanpage yg ade 403k Likes akan di blast jugak!!
Harga Pakej :
1 Video Apps = RM30/Month/page
5 Video Apps = RM70/Month/page
Unlimited Apps = RM120/Month/page
Selain drpd tu, tips bagaimana cara utk mendapatkan pelanggan juga disediakan.
Kalau korang berminat, bolehlah berhubung dengan Kak Yan Salina.

Blog Review: Sponsor Part 3

Fatini Irdina | 9:13 AM | 3Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

http://mawarberduri4147.blogspot.com/
Blog Kak Ievy ni simple tapi comel. Kak Ivy ni seorang yang rajin join GA, Segmen ni semua. Kalau korang nak join ape2 GA, korang bolehlah rujuk dekat Blog Kak Ivy ni dulu. Heheee:) That's why korang kena follow blog Kak Ivy ni dulu eh?

http://gadismerahjingga.blogspot.com/
Woww!! Colourful dia punya header. Comel kan? Hehee. Kak Sheila ni memang baik orangnya tau. Rugi  kalau korang tak kenal. Dekat blog Kak Sheila, ada disediakan beberapa tips berblogging yang menarik untuk korang semua. So, tunggu ape lagi? Jom terjah and follow blog Kak Sheila ni:) 

Blog Review: Sponsor Part 2

Fatini Irdina | 7:57 AM | 2Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

http://nurfarahudahud.blogspot.com/
Blog comel yang serba pink ini adalah milik Kak Farahuda. Wowww! Very nice blog. Kak Huda ni rajin orangnya. Cer korang terjah Blog Kak Huda. Ada banyak karya yang Kak Huda tulis sendiri yang korang boleh baca like cerpen and puisi. Jom follow blog Kak Huda sesame. 

http://balqisharyani.blogspot.com/
Next, kita beralih pulak dekat blog Balqis. Blog ni memang nampak cute. Kalau tak percaya, jom pergi terjah. Blog Balqis ada menyediakan tutorial yang berguna untuk korang semua. So, memang rugilah kalau korang tak follow blog comel kepunyaan Balqis ni:)

http://sicomel06.blogspot.com
First bila korang terjah blog ni kan, benda yang paling Fatini paling suka ialah headernya yang mantop tuu. Hee. I like! Blog Fatimah Azzarah ada menyediakan freebies.tips, tutorials dan juga perkhidmatan untuk edit blog. So, kalau korang berminat, bolehlah tanya dengan tuan punya blog tu sendiri eh?

http://cheritaciklululs.blogspot.com/
Blog Cik Lululs ni secomel ownernya tau. Hehee. So cute maaa~ Actually, dekat Cik Lululs ada menawarkan jualan kosmetik seperti lens. Kalau korang berminat, korang boleh tanya dengan lebih lanjut dengan Cik Lululs dekat fbnya.

http://www.syuhadasalleh.my
Cute kan header di atas? Yeahh, sangat comel. Dekat blog kak syu ni, ada menyediakan ruangan iklan untuk di sewa. Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh tanya terus dengan Kak Syu. Lagi satu, korang boleh tolong Kak Syu tak? Korang terjah entry ini lepas tu korang tekan G+1 dekat bawah sekali. Hehee. Thanks:)

Blog Review: Sponsor Part 1

Fatini Irdina | 6:09 AM | 4Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

http://www.munviolettaxious.com/
Blog Cik Mun ini adalah antara blog yang femes jugaklah. Hihii. Blog yang serba purple, sangat cantik mata memandang. Kalau tak follow blog ni, memang rugilah korang. Nak tahu kenapa? Sebab Cik Mun ni seorang blogger yang rajin update tentang tips2, tutorial serta freebies yang comel2. That's why kita perlu terjah blog Cik Mun ni:)

http://hijaulembut.blogspot.com/
Kalau Cik Mun minat warna purple, Cik Tyra ni pulak minat warna hijau. Hehee, Tengok url blog Cik Tyra tu pun dah tahu Cik Tyra minat warna hijau. Try korang terjah blog Cik Tyra, serba hijau kan? Cik Tyra ni cantik orangnya. Cuba korang skodeng gambar-gambar Cik Tyra kat dalam blog tu, tak tido malamlah jawabnya. HEE:)

http://nzfyns.blogspot.com/
Kalau dilihat pada header, sememangnya Nazifa ni salah seorang peminat One Direction kan? Hee. We are same. #TeamZaynMalik . Hahaa. Dekat blog Nazifa ni, memang sangat ringan sebab dia guna blogskin. Cun gitu. Tambah-tambah pulak dekat blog Nazifa, ada menyediakan banyak tutorial untuk blog biasa dan jugak untuk blogskin pun ada. Selain itu, freebies pun comel-comel maaa~ Jom kita pakat follow blog Nazifa ni :)

http://nazurahkhamsa.blogspot.com/
Blog Kak Nazurah ni nampak simple tapi awesome. Fatini suka baca entry-entry yang ditaip oleh Kak Nazurah ni. Best dan menark. Kak Nazurah jugak rajin join GA semua ni bagai. Tak rugi kalau korang nak follow blog Kak Nazurah ni sebab entry dia semuanya mantop:)

Next, kita terjah pulak blog Syawal. Syawal ni minat Naruto kot. Hehee sebab dekat header dia ada gambar Naruto yang comel. Blog Syawal ni serba kuning, kalau nak tahu lebih lanjut korang kenalah terjah lepas tu follow eh? Dekat blog Syawal ni, ada menyediakan perkhidmatan iklan untuk di sewa. Kalau korang berminat, tanya dengan tuan blog sendiri. HEE:)

Senarai Hadiah dan Sponsor

Fatini Irdina | 2:45 AM | 23Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Pencarian sponsor dengan rasminya telah pun ditutup. Jom kita tengok hadiah-hadiah dan sponsor-sponsor untuk "Bloggership Giveaway by Fatini Irdina"
Hadiah berpakej yang ditaja oleh Fatini sendiri akan dipilih secara top referalling ke blog ini manakala pemenang bagi hadiah yang ditaja oleh sponsor akan dipilih secara RANDOM kecuali lomo.

HADIAH BAGI TOP REFERRAL UTAMA
PENDRIVE 4GB + USB 4 PORT + RM 20 +  LOMO AQUATIC + BLOGLIST JANUARY 2013

Hadiah dari para sponsor:-

LOMO AQUATIC (top referral)
x1 by Cute Catch | LIKE

SMURF VERSI THUMBDRIVE 8GB
x1 by Yan Salina | LIKE


TOPUP RM 10
x3 by Farahin | LIKE

x1 by Cik Mun | +FOLLOW

NOVEL
x1 by Nazurah | KLIK

EDIT BLOG
x2 by Huda | +FOLLOW
x2 by Haryani | +FOLLOW
x1 by Cik Lululs | +FOLLOW

HEADER x5
by Fatimah Azzahra | +FOLLOW

JELLY LENS
x1 by Cik Tyra Lee | +FOLLOW

EYES LENS (0 degree)
KERONGSANG REBEN
x1 by Cik Lululs | +FOLLOW

TOMATOX MASK
x2 by Syuhada Salleh | G+1 PADA ENTRY INI

BARANGAN BERNILAI RM 15
*Klik pada tulisan untuk tengok*
by Afievy Ivy | +FOLLOW

BARANGAN BERNILAI RM20
x1 by Sheila Eiman | +FOLLOW

BLOG REVIEW
x3 by Mohd Noor Syawal | +FOLLOW

Sorry kalau korang agak susah nak ikut semua syarat sebab terlalu banyak  tapi kalau korang nak menang hadiah yang best2, tolonglah ikut semua syarat yang dikenakan oleh semua sponsor. Fatini hanya letak satu syarat bagi seorang sponsor supaya tak menyusahkan korang untuk join. Have fun. Selamat mencuba:)

P/s: Sekiranya anda memang tidak dapat mengikut salah satu dari syarat di atas, tolong inform Fatini supaya Fatini tahu.

Entry bergambar: Ekspo MAIK 2012

Fatini Irdina | 4:00 AM | 4Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Alhamdulillah, buat kali pertama dalam hidup, Fatini dapat menjejakkan kaki ke Istana Negeri di Kubang Kerian, Kelantan kelmarin. Memandangkan di perkarangan Istana sedang mengadakan pameran tentang pelbagai artifak yang bernilai kira-kira hampir 3 juta bersempena dengan perayaan ulang tahun ke-100 Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Kelantan (MAIK). Ekspo tersebut dibuka pada pukul 10 pagi sehingga 6 petang. Excited jugak sebenarnya bila dapat jejak kaki dekat Istana :)














Okay, kalau korang nak datang melawat Kelantan sempena cuti sekolah ni, jemput singgahlah dekat Ekspo MAIK. Memang best!

Pencarian Sponsor untuk Bloggership Giveaway by Fatini

Fatini Irdina | 6:38 AM | 14Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Haritu kan dalam entry yang ini, Fatini ada cakap kemungkinan yang Fatini akan buat Giveaway sempena cuti sekolah ni. Yelah, tahun depan Fatini dah form 3 kemungkinan dah tak sempat nak buat GA ni bagai. So untuk Giveaway Fatini kali ni, Fatini berhajat untuk menggunakan sponsor-sponsor yang terhangat di pasaran. Adakah korang berminat untuk jadi sponsor yang terhangat di pasaran ini?

Apa yang korang boleh sponsor?
1)Wang Ringgit 
Fatini amat mengalu-alukan kalau korang boleh sponsor wang ringgit untuk GA ni.
2)Topup 
-Kalau korang sponsor topup tu, Fatini harap melebihi ianya RM 10. Barulah gempak. Hehee:)
3)Barangan 
-Korang boleh sponsor apa jua barangan yang semestinya haruslah gempak asalkan jangan berbentuk BAUCER. Kalau korang boleh sponsor Lomo, Alhamdulillah.
4)Edit blog
-Sekurang-kurangnya, korang boleh edit 2 buah blog.
5) Lain-lain
-Mungkin Fatini akan pertimbangkan. Like domain? Woww! Just inbox Fatini dekat FB eh?

Apa yang korang akan dapat kalau korang sponsor GA ini?
1) Blog sponsor akan direview oleh Fatini
2) Blog sponsor akan berada di Bloglist Fatini sehingga January 2013
3) Traffic blog korang semestinya akan naik sehingga ke angkasa lepas. Hahaa.
4) Korang akan mendapat followers/likers yg ramai *mengikut syarat*
5) Mengeratkan hubungan silaturahim semestinya!

Kalau korang berminat untuk jadi sponsor, korang boleh bagi detail seperti berikut dekat Facebook Fatini ehh?

Nama sponsor:
Link blog: *untuk direview*
Apa yang korang nak sponsor: 
Satu syarat ringan: *contoh: follow/like/klik link. Pilih satu sahaja*

Maaflah sebab hanya satu syarat ringan sahaja yang Fatini benarkan supaya tidak menyusahkan para blogger untuk join GA ni. Pencarian sponsor ini akan berlansung selama seminggu dan InsyaAllah Giveaway akan berlansung serta-merta setelah pencarian sponsor ditutup.


JOM SAMA-SAMA KITA MERIAHKAN GIVEAWAY INI DENGAN MENJADI SALAH SEORANG SPONSOR DI ATAS. TQ:)

Alhamdulillah....

Fatini Irdina | 5:54 AM | 0Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Alhamdulillah rezeki Fatini bulan lepas.
 vanillapluschocolate.bs.com kini sudah menjadi fatinirdina.com.

First at all, apa itu domain?

Maksud Domain merupakan alamat untuk blog atau laman web. Contoh domain ialah fatinirdina.com, vanillapluschocolate.blogspot.com, google.com, facebook.com dan sebagainya. Maksud Domain merupakan alamat bagi sesebuah laman web di alam maya. Korang boleh baca dengan lebih lanjut dekat sini.


Walaupun url blog dah berubah, tapi kalau korang bukak http://vanillapluschocolate.blogspot.com pun masih jugak keluar blog hodoh yang bernama FATINI. Hahaa. Bukannya keluar blog orang lain ek? Lainlah kalau Fatini remove URL tuu. Hehee :D

Korang masih ingat tak GA Gempak by AmerCorner haritu? Fatini merupakan salah seorang pemenang GA tuu. Hadiah yang Fatini dapat ialah Domain for 1 year @ Lomo. So, masa tu Fatini confuse jugak nak pilih yang mana. Setelah tanya pendapat Abah Fatini, dia pun suruh pilih domain. Lagipun, memang dah lama Fatini mengidam nak guna domain ni. Kebetulan rezeki, Alhamdulillah.

Sementara jari-jemari Fatini tengah laju menaip sekarang ni, Fatini nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada Abang Amer. Ohh ya, korang kalau nak menang hadiah gempak, jemputlah join GA Abang Amer yang tengah hot sekarang ni. Sama-samalah kita memeriahkannya. Hehee  :D

Apa pendapat korang tentang design blog baru Fatini? Still pink maaa -,- Hehee. Tak banyak yang Fatini ubah, just header, background, post titte dengan sidebar tittle sahaja. Harap korang suka even blog still pinky. Hehee. Pink masih tak boleh beranjak even korang anggap pink tu gedik. Eh?

End Year Giveaway by Fatin Alyaa

Fatini Irdina | 10:07 AM | 5Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Malam ni Fatini nak join satu GA yang kawan Fatini anjurkan. Hmmm nampak macam best. Rugi kalau korang tak join ni. Hehee :D



Done buat semua syarat. Satu kawan yang di tag ialah:
Fiezah

Jom sama-sama kita meriahkan GA Cik Fatin ni!

Final Exam Tamat!

Fatini Irdina | 2:02 AM | 5Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Dengan ini dimaklumkan, adalah saya Nurfatini Irdina bt Muhammad Sharidan sudah bebas dari mengharungi lima hari yang sangat mencabar.
YIPPIEEEE!!

Tapi malangnya, kebebasan ini hanya untuk sementara sahaja. Next year, saya akan bertemu dengan kekasih sejati saya iaitu Encik PMR. Mohon jangan sakitkan hati saya.

Last paper tadi ialah Bahasa Arab. So far semalam semua jenis Insya' dah hafal tapi satu pun tak keluar harini. Yang iklan pun sama, ingat keluar yang tahap satu tapi lain cerita pulak jadinya. Yang dua bab tu tersangatlah blank masa jawab exam taadi.

Esok last day dekat sekolah. Sangat menyedihkan untuk meninggalkan kelas 2 Ibnu Sina, cikgu-cikgu yang sporting. Kawan-kawan yang happening. Everything that I will never forget. Tahun depan masih belum tentu untuk kekal ke 3IS. lebih-lebih lagi, exam Arab tadi agak kureng. I wish to stay there.

Result? Please jangan menganggu ketenteraman aku untuk menikmati cuti ini sepuas-puasnya. Even dah ada subjek yang ada hint untuk dapat B, hanya berserah kepada Allah. Fatini dah berusaha bersunggu-sungguh. Fatini tahu yang Fatini tak dapat maintain result haritu. I drop down my A. So sad:(

Okayy jom masuk bab holiday pulak. Bab inilah yang paling Fatini tunggu-tunggu. Yes. This is the moment. Korang pergi bercuti kat mana holiday ni? Mesti tempat yang best-best kan? Nak ikut jugakkkk! Hehee:)
Rasanya, parents Fatini belum decide untuk pergi mana-mana lagi. Tapi nanti ada beberapa tournament chess yang Fatini join dekat Perak and KL. Dear, I hate this!

Nanti cuti nanti Fatini rasa macam nak buat GA, tapi belum diputuskan lagi. Bercadang untuk cari sponsor. Ada yang sudi tak? Nanti Fatini akan buat satu entry khas untuk pencarian sponsor eh? Tapi, ini belum diputuskan lagi ehh:/

Harini dah boleh start design blog. Serious, saya bukan seorang yang kreatif. Korang boleh tolong cadangkan tak design yang macamana patut Fatini buat? Bagi idea please, dari segi warna, design, tema or so on! Heheee:)

Welcome November!

Fatini Irdina | 1:14 AM | 3Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Welcome November!
Starting November with the worse thing. Grrr,
Alhamdulillah, harini selesai menjawab 3 paper iaitu BM 1&2 dan SEJARAH. Paper 1 BM ada yang senang ada yang susah. Paper 2, oklah. Tapi Sejarah, nothing to say. Hmmmmmmmmmm.
Ada lagi 4 hari to strive in. Hoping to keep my result well. :\




Tadi, godek-godek kamera baru teringat yang gambar jamuan kelas kelmarin tak upload lagi.
More photos -->> HERE
 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA