19, A doctor in making


PAUSE HERE

Hello March XD

Fatini Irdina | 9:00 AM | 1Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Masa pantas berlalu. Pejam celik, pejam celik tupp tupp dah masuk bulan Mac. Ada lagi 7 bulan nak prepare for PMR. Yeah, berdebar tu semestinya, like rasa macam tengah tunggu nak dipinang pun ada. Hihii :) But for sure, I will try my best for my PKBS 1 on March 10. Not hoping much, but will try to make my parents proud of me.

This year, I lost my best chance again for MSSM as I failed to make my parents happy, but I have try the best enough. Like the other past years, still waiting for my luck. yeah hoping so. Tapi kalau difikirkan balik, maybe ada hikmah jugak di sebalik semua ini. Maybe I can focus on my study better. PMR is so annoying.

Today is Justin Bieber's birthday, so be mine maybe? Hahaaa joke i hate him! What's the ahhh ahh. Happy Birthday swaggie :D Okay stop. Bukannya dia tahu pun aku wish b'day dekat dia kan kan kan? Hihii :) Just remembering the sweet moments last week. Wohoaaa I already miss them already. Qilah, Qasya and Azra, missing you guys :(

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Homework 100% unfinished.

Aidil Zafuan Bakal Cerai Rita, Kahwin Zarema

Fatini Irdina | 7:37 AM | 4Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Masih lagi bercerita mengenai kes rumahtangga di antara pelakon cantik, Rita Rudaini dan suaminya pemain bola sepak Harimau Malaya, Aidil Zafuan.
Kali ini menerusi laporan Berita Harian, dikhabarkan Aidil Zafuan bakal memfailkan permohonan penceraian kepada Rita. Akhirnya!
Setelah dia menggantung Rita seperti ‘tidak bertali’ buat sekian lamanya, akhirnya kisah pergolakkan mereka bakal berakhir.
Tetapi menurut Rita, dia sendiri tidak pasti sama ada Aidil Zafuan akan melafazkan talak atau menarik balik permohonan cerai seperti sebelum ini.
Lebih memeranjatkan, Rita Rudaini memberitahu Aidil sengaja mahu memilih 25 Februari untuk membuat keputusan ini kerana ia adalah ulangtahun kelima perkahwinan mereka.
“Aidil (Zafuan) sengaja pilih tarikh ulangtahun perkahwinan kami yang kelima untuk kes permohonan cerai ini.
“Mungkin dia nak ceraikan saya sebab nak kahwin dengan Zarema,” jelas Rita.
Siapa pula Zarema ya?
Sebenarnya, aktres kepada dua orang cahaya mata ini ada menerima email daripada seseorang yang mendakwa Aidil Zafuan kini sedang hangat menjalinkan hubungan cinta dengan seorang gadis bernama Zarema Zainal.
Menurut email tersebut, dia adalah jiran kepada Zarema di mana dia sering terlihat kereta milik Aidil berada di rumah keluarga wanita itu.
Malah, menerusi email itu juga, dia ada menyuruh Rita ke rumah Zarema untuk melihat sendiri kebenarannya.
Tetapi Rita tidak berbuat demikian kerana sudah lali dan pasrah dengan apa yang berlaku.
“Sebenarnya, saya dah tahu perkara ini sejak Aidil bermain dengan ATM lagi. Seperkara lagi, saya dah lama pasrah sejak Aidil keluar dari rumah.
“Apa saja keputusan Aidil selepas ini, saya sudah lama pasrah,” tambah Rita.
(SUMBER)

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Harap semuanya selesai dengan baik. To Rita Rudaini, banyakkan bersabar menerima ujian Allah. 

3 Days Left for MSSK??!!??

Fatini Irdina | 7:25 AM | 2Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

I'm quite awkward these days. With the homeworks, extra class. co-curicculum and chess training. Just heard from my teacher that my first exam on Form 3 (PKBS 1) will be held on 10th March. Just a few weeks left. Auchhhhhhhh!*screaming loudly* I still can't go on with the 'sejarah' subject. Yes, hoping that I can improve my remembering skill to remind all the stuff stuck with that kind of 'sejarah'. Then, I will have my MSSK at Gua Musang for three days (Friday-Sunday). Pray for my success guys. Hoping to be one of the six representatives to MSSM. Hopefully :)

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Wondering to get started with the Ruy Lopez opening this time.

Entry Melepaskan Stress ^_^

Fatini Irdina | 8:48 AM | 3Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Just 65% done from editting Kak Jihah's blog. Ahaaa rasa macam terlalu huduss pun ade apa yang Fatini edit tu. nak combine warna, memang hampeh betul. Maklumlah, tuan yang edit tu over addicted sangat dengan warna pink, sampaikan tengok warna lain semua tak berkenan. Dasyotss.Tapi rasanya kalau nak reset template balik, memang tak ah kot. InsyaAllah, Fatini akan cuba siapkan secepat mungkin. (mukaddimah)

Sebenarnya, entry ini tanpa ada sebarang tujuan penting pun sebenarnya. Tengok tajuk pun dah tahu betapa dasyatnya entry ni kan? So tak payah lah korang susah-susah nak baca or komen yang bukan-bukan dekat bawah ni. Hmmm saje nak lepas segala stress yang ada dalam kepala ni dekat blog. Hamboihhh. Biasalahkan? Hidup mana pernah lari dari masalah. Tapi setiap masalah yang kita hadapi, mestilah diharungi dengan tabah.(ayat bm tak betul) Janganlah asal dapat masalah je, nangis. Asal nangis je dapat masalah. Cengeng banget sihh luu.

Harini baru siapkan 1/4 dari hw. Fakta: Hw adalah salah satu punca stress. Ohh tak terkira sungguh hw yang aku ada sempena CNY ni, nak pergi mintak ang pau pun tak sempat (in your dream Fatini), tak tahu kenapa rasa macam tiba-tiba, spirit up lah pulak nak buat hw harini, maybe disebabkan tekanan perasaan kot. Huaahuaaaa :(

Dah dekat 2 hari, aku tak training chess(semenjak kekalahan aku pada Kelantan Open haritu) Bukan ape, lately kesihatan aku tak berapa mengizinkan. Diserang batuk, selesema, asthma. Maklumlah, musim hujan sekarang ni dekat sini. Hoping to-do well in MSSK.

So setakat ini sajelah entry melepaskan stress. Sekian terima kasih.

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Kesimpulannya, Taiplah entry seperti saya semasa anda tengah stress.

Kejohanan Catur MSSD Pasir Puteh

Fatini Irdina | 5:35 PM | 5Comments |
Assalamualaikum and morning everybody:)

Very refreshing morning. Lately, Fatini jarang sangat update blog kan? Hmmm biasalah, banyak benda yang kena buat. Harini ade yang dah sekolah, ada yang cuti seminggu rite sempena CNY? Hahahaaa me so lucky sebab cuti seminggu, cuma hari Khamis ni je yang ada extra class. Nevermind. 

Back to topic, dua hari sebelum cuti CNY tu kan, Fatini ada menyertai Kejohanan Catur MSSD Pasir Puteh. Alhamdulillah, dapat tempat ke-2 under 15 girl walaupun target nak nombor satu. Wkwkwkwk nwm, cuba lagi next year. And pada 22, 23, 24 Februari, 6 orang yang terpilih bagi setiap kategori akan mewakili Pasir Puteh ke Kejohanan Catur MSS Kelantan 2013.  Alhamdulillah, Team SMK Kamil dapat menghantar 10 orang wakil. Wish us luck guys. Semoga kontijen Pasir Puteh dapat seludup banyak pingat tahun ni. Heheee :) Jom layan gambar kat bawah.

 Suasana semasa kejohanan :)

Farhah(my sis) champion for U12G

Checkmate


Tasnin - Tempat ketiga U 15G

Aisyah Husna- Tempat ke-6 U15g

Fatini- Tempat ke-2 U15G

Syahmi- Tempat ke-4 U15B

Nazhan- Tempat ke-5 U15B

Fadhil- Tempat ke-3 U15B

Ain Syahirah- Tempat ke-2 U18G

Azfar- Tempat ke-5 U18B

Syakir- Tempat ke-5 U18B

Muhaimin- Tempat ke-2 U18B

36 of us will be fighting for MSSK next :)

Setia Hujung Nyawa :D

Fatini Irdina | 3:59 AM | 3Comments |
Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!


"Tidak ada insan suci yang yang tidak mempunyai masa lampau"
"Tidak ada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan"

Siapa kat sini kipas angin susah mati drama ni, angkat tangan! Hahaa mesti ramai kan? Yup me one of them. Hehee :) Drama ni diadaptasikan dari novel yang ditulis oleh Kak Fatin Nabila. Cerita ni sweet sangat even kadang-kadang ada scene yang annoying terutamanya watak Hadi dan Eriza. Kan kan kan? Scene yang paling funny pulak ialah masa Ikram jadi Kak Bedah Huk Aloh. Hahaaa comel gila muka Hairul Azreen masa tuu :D


Drama ni ada 28 episod kesemuanya dan last episode will be on this Thursday, 7 February 2013. Wohoaaa tak sabarnya nak tengok ending cerita ni. Huaahuaahuaaa and after this I will mis Kak Bedah Huk Aloh scene :( Okay, jom kita kenal dengan pelakon utama drama ni :


ZAIN HAKIMI
Nama Sebenar: Amar Asyraf
Asal: Melaka
Status: Engaged *wkwkwkwk
Tarikh lahir: 15 November 1986
FACEBOOK | TWITTER



ELSALINA
Nama Sebenar: Nelydia Senrose
Asal: Kelantan *sep kito
Status: Single
Tarikh lahir: 30 Julai 1994
FACEBOOK | TWITTER


IKRAM/ KAK BEDAH
Nama Sebenar: Hairul Azreen Idris
Asal: Kuala Lumpur
Tarikh lahir: 23 April 1988
FACEBOOK | TWITTER








The Begin of February :)

Fatini Irdina | 9:26 PM | 1Comments |

Assalamualaikum :)
Hi, hello and cheers everybody!

Page 33/365. Hope everything goes well. This weekend is so terrible that I stuck with my little cute sweet kebaboom hubby yeahh my dearest homework. Ahaaa tomorrow extra class for 5 weeks will start and I'm here like a stump smilling to this lappy without bother anyone.

This morning I got text from my friend saying that she has be nice to her asdfghj flowering boyfriend who being called 4 cent by Lina, me and the gang. Ahaa that's mean I don't have to interfere with their problems anymore. That's good enough, xoxo :)

After this I will go for chess training at 2. Ohh so bad besides homework. I'm still not having enough preparation for MSSD on this Tuesday and Wednesday. Being in top-6 is enough for me, InsyaAllah. Not hoping so to be a champion because I know the reality is. Ahaa whatever it could be. Wish me luck, handsome and pretty XD


Follow and mention me on:
http://twitter.com/fatiniii
Ask me anything on:
http://ask.fm/fatiniii

Nota kaki: Notice something about my background music? Hahaa how is it?

SEGMEN: PENCARIAN BLOGLIST FEBRUARY 2013

Fatini Irdina | 12:00 AM | 22Comments |
Assalamualaikum and cheers everybody. Malas nak taip panjang-panjang. First segment in 2013. Feel free to join :) Syarat sangat simple.

SYARATNYA MUDAH SAHAJA. KORANG KLIK BANNER HEARTBEAT FATINI DEKAT BAWAH NI AND THEN TINGGALKAN LINK BLOG ANDA DALAM KOTAK KOMEN. TAK PERLU BUAT ENTRY/FOLLOW/LIKE/ETC. KALAU NAK JUGAK APA SALAHNYA KAN? HEE :D

InsyaAllah, Fatini akan update bloglist pada 2 Februari 2013 jam 12:00 malam. Link blog yang dihantar selepas itu tidak akan diterima. Harap maklum:)

Nota kaki: Mohon abaikan banner yang tersangat hodoh di atas.
 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA