19, A doctor in making


PAUSE HERE

Serangan LIKE bermula!!!!!

Fatini Irdina | 12:41 AM | 9Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Alhamdulillah, Segmen: Jom Like Sampai Lebam telah pun ditutup penyertaan. Terima kasih kepada peserta yang telah join. Fatini harap semua peserta akan beri kerjasama untuk menge-like kesemua page dibawah ini. Blogger serta pengguna facebook yang lain juga dijemput untuk menge-like kesemua page di bawah bagi memeriahkan lagi segmen ini.





Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: LIKE (Y)

Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!

Fatini Irdina | 1:20 AM | 2Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD



Hadiah-Hadiah
  • Bloglist Sebulan [April] X 20 (NabilaMedan)
  • Topup RM5 X 2 (Adib)
  • Review Blog X 3 (Izzati)
  • Hadiah Misteri X 3 (CikPensil)
  • Bantal Comel [35cmx35cm] X 1 (Yana)
  • Topup RM10 X 1 (SaidatulQifayah)
  • Brooch Felt X 2 (Eymasu)
  • Topup RM5 X 2 (Radhiah)
TAGGIE
AWAK, AWAK DAN AWAK

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Stuck with 'kerja kursus'.

SEGMEN: JOM LIKE SAMPAI LEBAM

Fatini Irdina | 12:41 AM | 15Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


DUE DATE: 29 MARCH 2013, 12:00 P.M

Ini merupakan segmen kedua dari Fatini pada tahun ini selepas Segmen Pencarian Bloglist February haritu. Segmen ni adalah sama seperti segmen yang INI. Cuma Fatini buat lagi sekali atas permintaan ramai yang tak sempat join haritu, maybe sebab Fatini kurang promote.

PERHATIAN: ANDA WAJIB MEMPUNYAI SEKURANG-KURANGNYA SATU FACEBOOK FANPAGE TERLEBIH DAHULU SEBELUM MENYERTAI SEGMEN INI.

Syarat-syarat penyertaan:
1. Follow blog Fatini dan terjah sini kejap.
2. Buat satu entry yang bertajuk "SEGMEN: JOM LIKE SAMPAI LEBAM". Tampalkan banner di atas dan link-kan ke entry ini.
3. Tulis bilangan likers yang anda harapkan.
4. Hantar link penyertaan BERSAMA-SAMA DENGAN LINK PAGE FACEBOOK ANDA di kotak komen di bawah. Tempat lain tidak akan dilayan.

Selepas segmen tamat, InsyaAllah Fatini akan segera membuat list sepert INI dan mohon kepada semua contestant agar alert dan like semua page yang Fatini telah list-down. Fatini harap agar segmen ini berjaya menaikkan likers di fan-page anda semua.

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Good luck to all and selamat bersegmen!

Special Giveaway : Buah tangan dari LANGKAWI dari C

Fatini Irdina | 1:27 AM | 3Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


*Nak join? KLIK BANNER*


Akademi Insan Cikgu Fizi diusahakan sepenuhnya oleh Cikgu Fizi. AMIN CF ini yang berada di Akademi Insan Cikgu Fizi, No 7-2, Jln Melati Utama 4, Melati Utama, 53100 Setapak Kuala Lumpur. Cikgu Fizi juga ada menyediakan Bengkel bengkel untuk Anak Yatim di Seluruh 

Malaysia. Sila lawati CIKGU FIZI' untuk info tentang bengkel bengkel.
Cikgu Fizi juga ada menjual buku Karangan Luar Biasa untuk UPSR, SPM dan STPM. Jika berminat sila Hubungi Cikgu Fizi Tel : 011-15657522
.
Num Hp :  011-15657522

Pada 25/3/2013 Cikgu Fizi ke Langkawi untuk menjayakan satu Bengkel yang dadakan di sana. Bengkel ini untuk Anak anak yatim. Jadi sambil CF pegi Langkawi, CF ingin berkongsi rezeki dengan semua pengunjung blog www.cikgufizi.my. 

Inginkan Ole Ole dari Langkawi oleh Cikgu Fizi? Meh jon SINI. Hadiah memang gempak!!!!!





Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki:

Holiday, Homework and Extra Classes

Fatini Irdina | 12:05 AM | 3Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD



As usual, when it time for school holiday, I am one of the happiest person in the world. Jyeahhh! But not at this holiday or maybe this year because my holidays are totally ruined by the homework and the extra classes almost everyday in this week of holiday. I don't know why the teachers keep feeling jealous with us. Hoping that I can use the 2/9 days to relax and enjoy myself.

But what other people say keep saying to myself is:

"Sabar Fatini sabar, demi 9A."- Ira

"Lepas PMR, kita pula yang menguasai cuti, bukan lagi dikuasai."- Apit

"Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian."-Angah

"After PMR, kita conquer facebook dengan twitter."-Kak Nurul

"Lekluuuuuu...."-the people in 3IS

Whatever is it, I'm hoping that my effort all this time will not be wasted. Okay guys, need to finish up my 'kerja kursus' for Geografi and Sejarah. Enjoy your holiday very well and please make me jealous of you. Byeeeeeee!

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Musim cuti ni banyak dapat jemputn kenduri, saya bila lagi? Wkwkwkwkwk XD

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Fatini Irdina | 5:10 AM | 8Comments |

Big Giveaway By Amirah

Fatini Irdina | 2:36 AM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Okay. Rehat sebentar bersama kit kat *tunjuk iklan* The end. Okay ceritanya begini.......

Lepas balik dari makan kenduri kahwin tadi(mohon jangan salah faham ayat ini) Fatini terus masuk bilik and on laptop. Memanglah hajat pada awalnya nak cari maklumat pasal ekonomi sara diri untuk kerja kursus sejarah, tapi tak tahu macamana boleh terlenyap seketika dari hajat sebenar dan terus on twitter. Online punya online sampailah Fatini ternampak satu tweet dari kawan Fatini yang tengah ptomote pasal giveaway kebaboom punya hebat ni. This is it!


Wow comel kan banner kat atas tu? Orang yang tekan banner tu lagi comel dan orang yang buat banner tu lagi lagi lagilah comel. Okay saya tahu ini ayat bodek. Hahaa fine!

Korang akan ternganga sampai tak ingat nak tutup mulut bila korang tengok hadiah yang ditawarkan. So make sure jangan bagi lalat masuk.

Seriously tak tahu samada penyertaan Fatini diterima atau tidak sebab Fatini join ni pun last minute. Lagi 2 minit GA ni tamat. So, Fatini kena publish dan send! Byeeeeeee:) 
Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki:Wish me luck for this giveaway :)

Zain Hapuskan Akaun Instagram Kerana Maruah Rozita

Fatini Irdina | 9:01 AM | 1Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD




PETALING JAYA: Pelakon Zain Saidin membuat keputusan menghapuskan akaun laman sosial Instagram miliknya untuk mengelak cemuhan dan kritikan pengikutnya selepas dia memuat naik gambar-gambarnya bersama Rozita Che Wan.
Zain atau nama sebenarnya Mohamad Zain Mohd Saidin, 29, berkata, keputusan itu dibuat semata-mata untuk menjaga maruah, nama baik serta imej yang dibawa oleh kekasihnya itu.
“Ya… Saya padam akaun (Instagram) kerana tidak mampu untuk mengawal orang yang beri komen dan kutukan pada setiap gambar yang saya muat naik.
“Gambar-gambar itu hanyalah sekadar gambar biasa sahaja, bukannya gambar tidak sopan. Kalau ada pun mungkin hanya skirt (Rozita) tertarik sikit semasa sedang duduk,” ujarnya kepada ketika ditemui selepas sidang media pelancaran Oh My English! musim ke 2 di Sekolah Wawasan, USJ 16, Subang Jaya di sini pada Rabu.
Dia menamatkan akaun tersebut pada malam Isnin lalu selepas gambar bersama Rozita, 40, dikecam kerana wanita itu dituduh berpakaian seksi.
Dalam pada itu, ditanya tentang perancangannya selepas berumah tangga kelak, Zain berkata dia tidak pernah merancang untuk mendapat anak memandang faktor usia Rozita.
Bagaimanapun dia menyerahkan perkara tersebut kepada Allah.
“Selepas berkahwin nanti saya merancang untuk buat bisnes agar kehidupan kami lebih stabil. Kalau boleh biarlah Rozita berehat dan kerja ikut kemampuan dia.
“Dari segi perancangan keluarga dan anak pula saya tidak meletakkan harapan atau perancangan, kita hanya serahkan kepada Allah,” katanya.
Dalam pada itu menerusi Oh My English! musim kedua ini, Zain tetap memegang peranan serupa iaitu sebagai cikgu Henry Meddleton .
Rancangan itu akan disiarkan pada setiap Ahad pukul 7.30 malam bermula 31 Mac ini menerusi Astro TVIQ (saluran 610) dan Astro Mustika HD (saluran 134).
Terdahulu media sebelum ini melaporkan Zain dan Rozita, telah membuat pengakuan terbuka mengenai hubungan mereka dan berhasrat untuk mendirikan rumah tangga pada hujung tahun ini.
Pasangan ini memberitahu akan mengadakan sidang media tentang perkahwinan mereka selepas Hari Raya Aidilfitri nanti.

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Macam-macam ragam artis zaman sekarang ni.

Penyerahan Keputusan SPM 2012 di SMK Kamil

Fatini Irdina | 5:53 AM | 2Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Malam yang tenang, diserikan lagi dengan kejayaan abang-abang serta kakak-kakak yang telah berjaya mendapat keputusan cemerlang dalam SPM. Alhamdulillah dengan kejayaan yang telah mereka semua kecapi :) Syabas diucapkan kerana usaha anda semua selama ini tidak sia-sia. Tahniah kerana anda semua mampu membuatkan kedua-dua ibu bapa anda menitiskan air mata gembira. Fatini berdoa agar anda semua berjaya dalam kehidupan masing-masing.

Buat mereka yang tidak berjaya, jangan berputus asa. Masa depan anda bukan terhenti setakat di sini sahaja. SPM is not everything. Perjalanan hidup anda masih jauh. Di dunia luar, masih banyak peluang untuk anda berjaya. Allah sudah mempunyai perancangan yang lebih baik kepada kita dan sesungguhnya hanya Dia yang mengetahui segala-galanya. Semoga kita semua redha dengan ketentuan Allah.

Alhamdulillah, hari ini satu lagi sejarah tercatat dalam rekod Sekolah Menengah Kebangsaan Kamil apabila 13 orang pelajar telah berjaya mendapat keputusan cemerlang straight As. Terima kasih kerana kakak-kakak dan abang-abang semua berjaya mengharumkan nama sekolah seterusnya memberikan inspirasi kepada kami, pelajar-pelajar SMK Kamil untuk mengikut jejak langkah anda semua. 



       

    

    



Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Doakan Fatini berjaya dalam PMR :)

Segmen Jom Pilih Hadiah...

Fatini Irdina | 5:26 AM | 6Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD



Fatini pilih:
DRESS and PEPLUM :)

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki:

"Alyaa Najlaa Giveaway"

Fatini Irdina | 5:20 AM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

TAGGIE:
http://pinkitusweet.blogspot.com/
http://mylifeisalwayssimple.blogspot.com/
Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki:

Good Luck Calon SPM 2012 :D

Fatini Irdina | 2:33 AM | 4Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Fatini baru balik dari aktiviti kelab & persatuan dekat sekolah. Nasib baik harini kejap je. Minggu ni  minggu bebas tanpa extra class, tapi hmmmm nanti lepas buka cuti sekolah semester 1 ni, tiap hari ada extra class sampai pukul 5 petang kecuali hari Jumaat. Untunglah kelas lain 4 lain :( Tapi hari Jumaat pun ada tusyen berbayar dekat luar. So that's mean lepas ni, extra busy jugak lah jadinya (Y)

Harini dah dapat tahu kesemua result PKBS 1. Yeahh KH drive me crazy. Untung tadi masa KH nurse panggil sebab ada injection. Terlepas 'hadiah istimewa' dari cikgu. Tapi papepun, Fatini redha dan tetap bersyukur dengan apa yang Fatini dapat. Even though tergelincir sedikit dari target 9A, I will try to work harder and obtain better result in next exam.

Hari Rabu ni tahu kakak-kakak and abang-abang tahu result SPM kan? Fatini doakan korang semua dapat flying colours gituu, amin :) Hoping that calon SPM 2012 SMK Kamil dapat mengharumkan nama sekolah sekali lagi. InsyaAllah :)


Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Tangan masih rasa sengal kena injection.

Result, please be nice :0

Fatini Irdina | 12:17 PM | 1Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Seminggu tak update blog. Fuhhh...fuhhhhhhh *sapu habuk* Entry ni sebenarnya nak publish semalam. Tapi disebabkan tetiba blackout, so tergelanda hajat buat seketika. Hehee :) Actually, seperti yang korang sedia maklum (maaf kalau rasa ni ayat bajet retis), Fatini baru selesai menghadapi minggu penderaan mental dan fizikal bagi manusia-manusia like me ini a.k.a Minggu Peperiksaan PKBS 1. 

Ye sememangnya berasa teramat-amatlah lega (maaf ayat bm failed) bercampur perasaan gembira tak terkata sehingga rasa macam nak melompat-lompat like kangaroo pun ada sebab exam baru selesai. Tapi awas tambah serbuk cili wahai insan yang bernama Fatini, keputusan peperiksaan PKBS 1 akan dikeluarkan dalam masa beberapa hari sahaja lagi. So ini bermaksud, excited campur nebes campur seram campur pontianak harum sundal malam. Eh, sorry over pulak malam ni.

What is the most most boring thing is (grammar suhu -100c) esok ada persekolahan ganti. Tapi, esok form 3 ada taklimat kerja kursus. So, secara tidak lansung, bertambah sibuklah Fatini lepas tu and then blog ni mesti bersarang tebuan kembali kan kan kan? 

Tadi baru lepas check result dekat SAPS, dah ada 2 subjek yang keluar. So far, alhamdulillah. Tapi hopefully exam PKBS 1 tak ada subjek yang mengecewakan terutamanya MATH, musuh nombor 1 Fatini. Paper 1 rasanya memang tak boleh nak score kot, sebab banyak soalan yang Fatini asah pistol. Emm, paper 2 pulak banyak rasanya careless mistake. Emm, papepun harap sangat dapat result yang tak mengecewakan  from this subject. Pray for me guys :)


Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Ya Allah, ampunkanlah dosaku, dosa kedua-dua ibu bapaku, dosa adik-adikku, dosa guru-guruku serta kawan-kawanku. Berkatilah rezeki yang engkau berikan kepada kami. Permudahkanlah urusan kami. Lapangkanlah dada kami. Kurniakanlah kami calon PMR 2013, keputusan yang cemerlang. AMIN:)

The Railway Children Movie

Fatini Irdina | 1:18 AM | 5Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


It's raining outside and feeling so cool. Just midnight and alone home. Forget it. I wanna share something great that have been long in my mind. This movie is adapted from the form 3 Novel, same tittle written by Edith Nesbit. Emm, I just watch part 1 only, the other 2 parts, maybe after this but seems like the movie is totally same with the novel. And I know it's suck without subs right? Hahaa please get some feel to read this novel. Just some part are missing and there are a few characters that I'm still not recognize. Tired of typing and blaa blaa blaaa enjoy watching everybody :)

   The Railway Children Part 1 HD


The Railway Children Part 2 HD


The Railway Children Part 3 HD






Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Awkward gila bila tengok nama Arabella Jones(even though cover singer) follow twitter aku. 

Mini Giveaway by FD

Fatini Irdina | 3:10 AM | 3Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD




DUE DATE: 6 March 2013
KLIK PADA BANNER COMEL DI ATAS UNTUK JOIN.
Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki:

The Very First GIVEAWAY by DI

Fatini Irdina | 12:16 AM | 3Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Tengok tajuk pun dah tahu kan GA ni mesti gempak punya. Hehee :) So, ape lagi? Jom korang warming-up kan jari-jemari korang yang halus lagi mulus tu untuk join GA by DI ni. Hadiah memang sangat melazatkan. Hahaa :) Tapi Fatini nak inform yang Fatini tak boleh nak follow 2 blog sponsor sbb tak jumpa button follow. Lagi satu, yang syarat pasal nak add akaun fb tu  pun Fatini tak boleh buat sebab fb Fatini dah limited friends. Tapi yang lain semua tu ditanggung beres. Hopefully ada rezeki nak menang.

PLEASE CLICK ON THE CUTE BANNER TO GET ICE-CREAM.
DUE DATE:  15 March 2013 at 2.00 p.m

Still have much time! Hurry up to join this awesome GA :')


Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Memang vogue betul ah GA ni. Hehee :)

March Wishes

Fatini Irdina | 10:23 PM | 3Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD



Alhamdulillah, Fatini baru je lepas blogwalking blog-blog terhangat yang ada dekat Malaysia tu. Hahaa memang hangat daripada biasa, bak kata hot fm kan? Memang Fatini tak boleh nak lawan ah dengan blog Fatini yang dah nampak macam tua berkedut ni. Hihii :) Nevermind, lepas PMR nanti, akan ku design habis-habisan. Hahahahahahaaa*evil laugh* Actually, Fatini rasa ni kali kedua dalam tahun 2013 Fatini sempat blogwalking 20++ blog. Manalah nak sempat blogwalking kalau tuan punya blog asyik berkepit dengan howework je semacam. (Haishh bilalah aku boleh clash dengan hw bagai mende ni)

Harini sebenarnya ada tournament chess dekat UiTM, tapi Fatini skip. Dan alasan yang paling munasabah Fatini bagi ialah next week exam. Yeahh definitely only 7 days left. Getting eletric shock to hear this, tapi itulah hakikat yang perlu diterima, Ahad depan = exam. Subjek killer setakat ni Fatini rasa Sejarah. Yes it is. Seperti yang Fatini pernah membebel dalam entry-entry lepas, I can't carry on with this subject. Ehem-ehem*batuk kejap*, actually Fatini nak mintak petua from akak-akak or abang-abang yang pass with flying colour bagi subjek sejarah form 3. Please? :(

Sejak dua-menjak ni kan, Fatini tengok banyak komen/mesej dekat cbox from anonymous/backstaber or so on. Hai cik adik, cik abang, buat ape nak ceroboh blog saya? Dah takde rumah nak duduk ke? Hurmm sedih jugak sebenarnya. That's why Fatini dah aktifkan comment waiting moderation. Tapi diorang still jugak dok promote benda-benda mengarut tus semua. Someone can give me a hand? 

Hahaa homework tengah tunggu turn nak disiapkan tapi aku relax je dok membebel kat sini. Okay fine. Let's me blah from here. Good luck to you guys who will be sitting for your exam next week :) *grammar terabur*


Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Wish me luck for PKBS 1. May straight As mine, AMIN :)

MY FAIRY TALES

 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA