A doctor in making


Money, Love and Happiness

Fatini Irdina | 7:55 PM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD



How's your iman today?

Zzzaap soalan..... tepuk dada tanya diri sendiri. I just don't know. What's wrong with myself in these few days. How the surrounding affects me well, Allahu :( And in the other two weeks, I will be back to school. Hjyeahhhhhhhh. Feelingless actually. I think that I had made many mistakes during my days. 2015 preparation is still krik krik.

Time flies..time flies..and time flies..but i still do nothing. what's wrong with myself i really hate this situation. battle with myself asking why being like this girl. okay stop nonsense. no one would understand this.

I just want to share something today. what on my mind since last night. money, love and happiness. All of us might know this part of Jessie J's song, " Money can't buy happiness." Then, last few months, when i was scrolling pictures on ig, i found a picture of jetski with words, "who said money can't but happiness? we can buy a jetski and enjoy ourself!" ((lebih kurang macam ni i guess ayat tu)) Then i was thinking, oh betul jugak kan? pheww xmatured sangat lagi masa tu. Haha.

But now i see these things happened with my own eyes. Even though you have a lot of money, but you are enjoying that alone, without your family, friends or others, you will feel nothing. You will be never appreciate the moment. But in the other situation, even if you are a poor people, but you have such a loving family, or caring friends, you will feel like you own everything in the world. That's how love affect us. Love is our real wealth actually, not money. Okay so let me relate this to something.

Pernah dengar tak,
“Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara.” (Al Hujurat: 10)

See? Allah has said it clearly in Al-Quran.  Kita sebenarnya adalah saudara. So we should love each other. The real love is bila kita nak masuk syurga bersama-sama saudara kita yang kita sayang. Ya, kalau boleh kita nak semua saudara seIslam kita ada kat syurga nanti, right? So, that's why, show the love. Tapi macamana? Through words and actions!

Bila kita nampak saudara kita tersasar sikit dari landasan yang sepatutnya, tegurlah dia. Bagi dia nasihat. Bagitahu dia, kita sayangkan dia. Kita taknak Allah murka dekat dia. Kita nak sama-sama masuk syurga dengan dia, right?

But i know it's not that easy. Yeah, bukan dakwah namanya kalau nak duduk atas kerusi macam big boss, jalan atas karpet merah cegituh. When you said about dakwah, you must know that bukan senang orang nak terima apa yang kita sampaikan, dan jalannya penuh dengan liku-liku dan duri. Sebab tu nak berdakwah hati dengan iman kena sado. Tak boleh sekerat jalan, dah nak reverse balik.

“Perumpamaan kaum mukmin dalam kasih sayang dan belas kasih serta cinta adalah seperti satu tubuh. Jika satu bagian anggota tubuh sakit maka akan merasa sakit seluruh tubuh dengan tidak bisa tidur dan merasa demam.” (HR. Bukhari dan Muslim)


But ada some people yang jenis tak berapa nak open minded. Sorry to say this. It was like this, bila sebut perkataan dakwah tu, their mind were like, mesti yang jenis pakai jubah, serban atas kepala, berjanggut atau tudung labuh atau something like that. Come on people! Siapa-siapa pun boleh nak berdakwah. Dakwah is not to show that we are better than you, but dakwah is about let me show something better to you.

Let me suggest something, daripada dk tulis status cintan-cintun kat facebook tu or tweet something yang useless, or post moment yang entah pape, ada baiknya kalau kita post something yang dapat jadi saham kat akhirat nanti. At least, post lah something yang boleh bagi manfaat. Just a suggestion. Ignore those people yang kata kita ni jenis yang islamik ke so whatever. Yang penting, bermanfaat. Peace no war XD


Lot of love,
fa, alif, tof, ya, nun, ya.

I write what I want to write.

Fatini Irdina | 11:42 PM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Testing..testing...

Dah berzaman tidak ku munculkan diri di dunia blogger. When I read back my old post, ya ampun bukk... tak matured gila aku dulu haha. Maybe through this blog aku boleh ukur sendiri tahap kematangan aku, start darjah 6 sampai sekarang. And i was thinking...malunya kalau orang baca post2 lampau yang entah pape tu. But, be yourself dear. No need to delete or buat blog baru such think. This is so called perjalanan hidup. Macamana hidup aku dulu and macamana hidup aku sekarang seterusnya what i will be in the future. Hehehe aku harap blog ni boleh bertahan lama sampai aku dapat cerita kat sini aku kesibukan aku sebagai seorang doktor ((angan-angan)) Allahumma Amin.........

Bersempena jugak dengan tarikh hari ini 1 Disember 2014, ia menandakan sudah tamat tempoh aku bertapa dengan menikmati keseronokan cuti sekolah. It's time for SPM preparation. 10 hari dekat rumah, lansung tak sentuh homework, dengan harapan 1 Disember menjadi titik permulaan, ((doakan aku ye)).

Semalam jugak aku spent night dekat kampung. Dapatlah jugak 'diperturunkan' serba sedikit ilmu di dapur. Hahaha. Part yang tak boleh blah ialah bila adik aku pegang lesung dan menyuruh kakaknya sorang lagi capture gambar. Nak hantar whatsapp dekat kawan katanya. Haiyyo budak-budak zaman sekarang... Dan harini mereka berdua masih tak balik rumah lagi, meneruskan 'percutian' di kampung katanya sebab ramai sepupu sepapat yang balik. Kaedahnya pagi tadi aku ada tusyen arab, so terus balik rumah. Aman damai rumah tanpa budak-budak tu. Dan itulah sebabnya aku dapat update blog petang ni ((Al-kisahnya))

Sebenarnya banyak benda aku nak cerita. Tapi nanti-nantilah. Falisha is asking me to watch Gummy Bear with her. Haha yang budak ni lagi sorang. Tengah hyperactive sangat2 sekarang ni. My lovely little princess <3 <3 <3

Bye, moga bisa menaip lagi.



Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Doakan aku istiqamah sepanjang cuti ni.

Happy Birthday Sayang

Fatini Irdina | 10:40 AM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Going to talk about someone. Insan yang Allah telah hadirkan sementara dalam kehidupan aku. Insan yang meninggalkan banyak kenangan manis bersama. The person that I miss so much. The one who had taught me something about life. But Allah loves him more. And he is, my forever beloved lil brother, Arwah Ammar Amzar (2007-2011). I don't know if I am that strong to write this entry about him. But I'll try to complete my entry.


His birthday was on 13 September. And I bet this picture was his last celebrated birthday. He loves ben10 so much so am I. I miss the moment that we watched ben10 till midnight. I asked him to sleep but he told me he wanted to finish the movie. Besides, he had a lot of Boboiboy CD Collection. I still save the video that he was singing Boboiboy Theme Song happily. He said he was the superhero Boboiboy and Along (me) is Gopal. (how could him haha). He also loved ultraman, tom and jerry and his CDs collections and toys are still safely kept in a box of memory.

Four of us at that time. He was a happy go lucky lil boy. The only son in the family. He always gang with abah when me, angah and Achik grouped with umi. 



And orang paling rapat dengan dia ialah acik. Yeah, I noticed that Acik had acted so different after he had gone. Arwah Ammar was her playing partner at that time.

And I miss him so much :(

I found this on my mom's fb. He draw this at his age of 5. Rindu nak dengar adik baca ABC. Serious dik, rindu adik.


With his beloved sisters of course.

Too cute but now tinggal kenangan.

I still kept his chipmunks collection,


He is our warrior. Forever will be <3


Along-Angah-Achik-Ammar-Falisha....Forever in my heart.

Could not ever describe how much we miss his smile, his voice, his cute action and everything about him. But I know Allah loves him more. Tunggu Along dekat syurga ye Adik Ammar. I believe that Allah will gather us completely with umi, abah, angah and Falisha together in Jannah. Allahumma amin.

Couldn't write anymore.Moga Adik Ammar ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh. Amin :)



Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Al-fatihah for him 

As I am growing older....

Fatini Irdina | 12:54 AM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


This year I rarely updated my blog as now i live in hostel. Actually it was my second time living in hostel and first time living away from my state. It's not that easy to make the decision of living away from my family, tapi when i think it carefully and do istikarah, bila lagi nak belajar hidup berdikari right? Lagipun i think life in KISAS really teach me something precious that i could ever describe how precious it was.

Yes im growing older now. This is not that Fatini who still cry when she didnt get what she want from her mom. This Fatini is growing older. Really pengalaman dan masa mematangkan kita. I still remember masa sekolah rendah dulu, balik fardhu ain lepas tu bertapa depan tv tengok cerita sinetron dengan adik-adik. Haha how fast time flies.

Next year i will be sitting for my SPM which is one of the biggest fear in my life. Rasa kejap sangat masa ni. Really rasa macam baru je lepas PMR. Tup tup tengok bulan depan dah final exam F4. Anyway, wish me luck and pray for my success dunya akhirat. Allahumma amin.

Life in KISAS is quite busier. Maybe dulu tak rasa sibuk sangat sebab buang banyak sangat masa. Now baru aku rasa betapa berharganya masa tu and Im really feel regret for the time that i had wasted for. Tapi its meaningless to be regretted now. Dalam hidup ni perlukan misi dan visi yang jelas untuk berjaya dunia akhirat. Like what my friend said, " Ada hikmah Allah sibukkan kita. Biar kita tak sempat nak buat benda benda lagha". And i found it is so true, Allahu...

Now im in the process of tarbiah. Changing myself to be a better person, a good slave and caliph of Allah. Being here is to know that your aim is to strive for Mardhotillah. I feel so thankful to Allah that I was choosed by Him to be here. Thanks Allah :)



Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: 11 A+ mission in action

Happy birthday to umi

Fatini Irdina | 6:40 PM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD



Today is a special day for my beloved umi, Puan Roslaili Hamat. May Allah loves and blesses her always and give her happiness forever. along sayang umi♥

This week i can overnight for 3 days. But i didnt go back to my hometown, Kelate (which i miss my state badly) because my parents are coming here to visit me and my sister. Finally terubat jua rindu after a month not to see them. Tp acik is not here because she joined her school trip to Langkawi. Woo serious jealous!!

But im still happy to see my cute falisha that now can slowly walk and talk with a few words. She's more cute now and fortunately she still can recognize her along. Haha.

Got to go as my father wants to take us for a short vacation to celebrate my mom's birthday. May Allah ease our plan. Ameen:)
Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: final fever

Begitu Pantas Waktu Berlalu...

Fatini Irdina | 10:46 PM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Subhanallah.... how fast time flies and of course I'm still not ready to back to hostel. Grr and still i want to spend time with my family more. huhuhu but amanah dan tanggungjawab sebagai seorang pelajar, well said this is what we called 'pengorbanan'. Pasir Puteh ke Klang I bet hampir 9 jam lebih jugak kot. Lebih-lebih lagi time cuti sekolah macam ni dengan jemnya, aduhai. I had experienced that, time cuti bulan 3 haritu....12 jam atas bas, alone, and I was like...Allahu seksanya nak tunggu....

Talk about homework, huahua masih ada cebisan cebisannya yang tertinggal dekat sekolah. 15/6 maka perjalanan hidupku kembali seperti biasa. Stay strong dear self. Allah is with you =)

Maybe this is the last entry for this month. Puasa ni pun tak balik rumah nampaknya. First experience grrr. Whatever it is, memang tak sabar nak tunggu bulan Ramadhan. Selamat menyambut kedatangan bulan Ramadhan diucapkan. Bulan yang penuh dengan baraqah. Moga amalan kita akan diterima di sisinya.

Last but not least,
bersyukurlah dengan setiap apa yang anda kecapi pada hari ini.
Jika tiada bahu untuk bersandar, lantai selalu ada untuk bersujud.

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki:

Di sini, aku temui sesuatu...

Fatini Irdina | 8:52 PM | 1Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Alhamdulillah, pagi yang indah. Menikmati ciptaanNya yang sememangnya indah, syukur masih dikurniakan satu lagi peluang untuk bernafas di bumi ini pada hari ini. Satu nikmat yang tiada tolok bandingnya, syukur ya Allah :)

So, hari ini merupakan hari ke 8 berada di rumah. Hehe countdown lagi berapa hari nak kembali ke bumi waqafan, bumi barakah, Insya Allah. Sedar tak sedar, dah masuk bulan Jun. Dan maksudnya, sudah hampir 4 bulan aku bergelar muslimat KISAS. Yeah, always said to myself, "Jejak kaki ke bumi waqafan ini adalah salah satu nikmat berharga yang Allah kurniakan kepadaku.""Mengapa dalam ramai-ramai yang mohon, Allah memilih aku untuk diletakkan di sini?" Yes, ada hikmahnya.

To be honest, pada mulanya aku tak expect pun bahawa aku akan menyambung pengajian di sini. Just like what i said, saja-saja mintak. Tapi perancangan Allah itu sangat hebat. Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya. Alhamdulillah, sehingga hari ini, belum pernah terbit sekelumit perasaan menyesal bahawa aku ditakdirkan untuk berada di situ.

Penat? Memang tak payah cakap lah. Memang kat sini jadual packed sangat. Dari pukul 5.30 pagi sampai 12.30 malam. Kadang-kadang satu hari tu rasa kejap je. Tapi umat Nabi Muhammad tak boleh banyak mengeluh. Rasulullah memperjuangkan Islam suatu ketika dulu, tak pernah mengeluh pun. Kita? Sikit-sikit nak mengeluh. Sikit-sikit nak merungut. Beruntunglah atas nikmat yang Allah bagi hari ini. Kadang-kadang kita lupa. Ya, kita alpa. Manusia mudah lalai. Kita lupa dengan nikmat yang Allah bagi. Waktu susah, kita cari Allah, kita dekat dengan Allah. Tapi waktu senang? Allah uji kita, sebab Allah sayang kita. Allah wants us to REMEMBER Him. Ingatlah ketika kamu diuji, sebenarnya Allah sedang merinduimu. Allah ingin kamu dekat denganNya. That's why sahabat, don't ever forget Him, The Most Merciful.

Stay dekat sini memang kena pandai urus masa. Urus masa untuk study, untuk program-program yg sekolah sediakan, untuk riadah, kokorikulum, lebih-lebih lagi kalau pegang tanggungjawab, lagilah kena pandai urus masa. Tapi yang paling penting ialah masa kita dengan Allah. Berapa jam dalam sehari kita untuk duniawi dan berapa jam masa kita untuk ukhrawi? Sama-sama kita muhasabah diri. Alhamdulillah dekat sini, walaupun sibuk, kami sering diingatkan kepada Allah. At least kalau terlalu busy pun, sebelum tidur akan ada tazkirah selepas Al-Mulk, even sepotong dua ayat, tapi sudah cukup untuk mengingatkan diri ini agar tidak lupa kepadaNya. InsyaAllah.

"If you failed to plan, you plan to fail."

Aku bersyukur dikurniakan sahabat-sahabat yang sering mengingatkan aku di kala aku lalai. Di sini aku temui nila-nilai persahabatan yang dinamakan ukhwah. My batch is the 60th generation of KISAS. The awesome one. Mungkin 2 tahun di sini akan mengajar aku banyak perkara tentang persahabatan. Insya Allah, ukhwah fillah abadan abada ilal jannah. SAYANG BATCH 60, SAYANG KISAS <3


Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: holiday=married with homework

Golongan yang diharamkan Syurga

Fatini Irdina | 7:31 AM | 1Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

Golongan yang diharamkan Syurga jika tidak sempat bertaubat :
1. Penagih arak
2. Orang yg memutuskan silaturrahim
3. Orang yang mengunakan sihir. 
4. Pemakan riba.
5. Pemakan harta anak yatim tanpa hak.
6. Orang yang derhaka kepada ibu bapa.
7. Lelaki yang dayus (membiarkan maksiat dilakukan oleh ahli keluarganya).
8. Orang yang mengungkit-ungkit pemberiannya.
9. Pemimpin rakyat yang tidak jujur.
10. Perempuan yang menyerupai lelaki. 
11. Orang yang sombong.

”Tiga orang yg tidak akan masuk syurga ialah penagih arak, orang yg memutuskan silaturrahim dan orang yang mengunakan sihir. Sesiapa mati dalam keadaan minum arak, maka kelak akan diberi minum oleh Allah air sungai ghauthah. Ketika Rasulullah ditanya tentang sungai tersebut, baginda menjawab, iaitu sungai yg mengalir dari kemaluan para perempuan penzina, yang berbau busuk dan mengganggu para penghuni neraka.” (HR. Ibnu Hibban)

"Empat orang yangg berhak bagi Allah untuk tidak memasukkannya ke syurga dan tidak akan dirasai nikmatnya iaitu penagih arak, pemakan riba, pemakan harta anak yatim tanpa hak dan orang yang derhaka kepada ibu bapanya.” (HR. Hakim)

"Tiga golongan yang Allah haramkan baginya Syurga, orang yang ketagih arak, anak yang derhaka kepada ibu bapa dan orang yang dayus (membiarkan maksiat dilakukan oleh ahli keluarganya)." (HR. Ahmad )

“Tiga orang yang tidak akan masuk syurga, anak yang derhaka kepada ibu atau bapanya, orang yang terus-menerus minum arak dan orang yang mengungkit-ungkit pemberiannya.” (HR Baihaqi)

Nabi saw. bersabda, "Sesiapa yang Allah jadikan sebagai pemimpin rakyat, kemudian dia tidak jujur kepada mereka, maka Allah mengharamkan ke atasnya Syurga." (HR. Bukhari)

"Tiga manusia tidak akan masuk Syurga, iaitu orang yang menderhakai kedua-dua ibu bapanya, lelaki yang dayus dan perempuan yang menyerupai lelaki". (HR. Nasa’i, Bazzar dan al-Hakim)

Nabi saw. bersabda, “Tidak masuk syurga orang yang dalam hatinya terdapat perasaan sombong walaupun sebesar biji sawi.” (HR. Muslim)


Wallahu a'lam

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Sumber

Life in Bumi Waqafan :)

Fatini Irdina | 10:58 PM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Alhamdulillah... finally i can wrote something here. So long since the last entry i think im disappeared from here. Hihi. So let me start updating about my 'new' life.

On February 5th 2014, I am officially being one of the students of Kolej Islam Sultan Alam Shah. Once i used to post an entry about the interview before to apply here right? Alhamdulillah akhirnya aku diterima masuk jua. So it's gonna be my second chance to be a sbp-ians. Haha ((if you already know the al-kisahnya)) Jadi takde lah susah sangat nak adapt dengan suasana sbp macamana sebab i used to stay in sbp for 6 months when i was in form 1. Hihihi tutup cerita.

But for your information, suasana di KISAS sangat berbeza dengan sekolah-sekolah lain. For the first time stepping in KISAS (time interview dulu), i said to myself, "Oh, jadi ni lah KISAS. Not bad....(sambil pandang sekeliling)". I don't expect to further my study here sebab haritu just saje2 mintak and tup tup dapat iv. Then, lepas iv tu, i talk to my friend and my friend said something to me. After that, barulah timbul perasaan 'i wish i can study here'. On 15th January, keluar result ttg tawaran kemasukan ke sbp, and pada masa tu my mind just like, "if i get the chance, i will go". Dan alhamdulillah, akhirnya dapat and now i'm a kisassian.

On my first day, kedatangan kami para pelajar tingkatan 4 disambut dgn gembira oleh akak-akak form 5. I got a very nice collegue sis, Kak Marina. I feel like a princess on the first day. Hihi even nak bawak barang pun tak kasi. Aku didaftarkan sebagai warga Khalid yg femes dengan tagline nya Khalid Gempak! Then dapat dorm F21 yg dihuni seramai 28 orang semuanya. Dorm yg paling havock aku rasa. Haha. Dan kebetulan pula, dapat satu dorm dengan Awanis (my friend from SMK Jeram), lagilah rasa lega tambahan pula katil kiteorang dekat2. What a grateful thing for being a Khalidian. Pada malam tu dekat Musalla Siti Khadijah ya Allah rasa terharu sangat2 bila kami diarahkan duduk dalam satu bulatan, dikelilingi oleh akak2 yg menyanyikan lagu 'selamat datang adik2ku' dengan happynya untuk kami. Unforgetable moment ever.

Kami menjalani Minggu Rantaian Ukhwah selama dua minggu, as pada paginya kami belajar seperti biasa and malam harinya berprogram with PRS. Tp sebelum tu, we had to take test untuk streaming class. Alhamdulillah everything is fine and i am 4 ibnu rusyd member. Dekat sini ada 12 kelas semuanya. 9 kelas untuk aliran sains (401-409) dan 3 kelas untuk aliran akaun(410-412). Cikgu-cikgu dekat sini ya Allah baik sangat2, I'm speechless about them. They were just to great and dedicated. Definitely they are the best teachers ever!

Alhamdulillah dekat sini dapat banyak sahabat2 baru yg sentiasa ada tika aku susah mahupun senang. That's called ukhwah. Ukhwah dengan dormates, classmates, batchmates, seniors. Ya Allah indahnya ukhwah.... moga ukhwah ini terus terjalin biarpun kita xbersama lagi suatu hari nanti....ukhwah fillah abadan abada♥

Selama hampir 2 bulan menjadi warga bumi waqafan, alhamdulillah satu nikmat kurniaan yang paling bermakna dariNya. Everyday dapat ilmu baru. Sentiasa ditarbiah. Solat berjemaah 5 kali sehari. Kuliah Jumaat. Tazkirah lepas Asar&Magrib. Reciting al-mathurat tiap pagi,petang. Liqa' al-mulk tiap malam. Dengan usrahnya ya Allah....... i feel grateful kerana tiap hari diingatkan tentangNya.

Another unique thing is biah solehah iaitu suasana/persekitaran yang baik. Kami dipanggil muslimat (untuk perempuan) dan muslimin (bagi lelaki). New thing that i've learnt is about menjaga ikhtilat.. alhamdulillah. We are no allowed utk panggil nama kalau nk berhubung, so we shall use gelaran muslimin with ana-anta. Bak kata akak2, rationalnya supaya nama2 tu xlekat dlm hati. Hihi only in kisas you'll find these unique things. Other than that, budaya 5S insya Allah sentiasa diamalkan. Untuk memantapkan ukhwah insyaAllah...

Dekat Kisas terkenal dengan 5 unique things iaitu Teachers, Friends, Tarbiah, Ukhwah and Biah Solehah. Moga 5 unique things ini terus kekal di bumi waqafan ini.. amin. Selama 60 tahun biah solehah ini dikekalkan, insyaAllah akan terus dikekalkan dan batch 60 bakal menjadi penyambung tarbiah di bumi waqafan ini.

Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Hunting for Mardhotillah + 11A+/SPM'15

Alhamdulillah

Fatini Irdina | 9:32 PM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....


Assalamualaikum sahabat sahabat sekalian.Bersyukur kerana masih diberi peluang untuk bernafas untuk memperbaiki kesilapan dan kekhilafan kita yang lalu. Sudah berbulan lamanya aku meninggalkan dunia blogging. Hehe well said, technical problem.

Aku rindu gila gila nak update blog, dan akhirnya harini kesampaian jugak nak hajat update satu entry. Alhamdulillah. Grr rasa awkward@janggal gila sebab lama tak menaip entry hehee. Pertama sekali, aku ingin berkongsi kejayaan mencapai 9A PMR baru-baru ini.  A grateful feel when your hard work is being paid and Allah grants your wish. Alhamdulillah, thank you Allah for everything I had.

Seminggu lepas tahu result, alhamdulillah dipanggil temuduga pemilihan khas ke KISAS. Semuanya berjalan dengan lancar dan tawaran akan diberitahu pada 17/1 kalau tak silap. Kalau dapat, alhamdulillah and will think the best for myself and kalau tak dapat, stay Kamil is another great choice.

And today is the third page of 2014. Alhamdulillah tahun 2014 bermula dengan baik dengan harapan dan matlamat yang baru iaitu SPM MENANTIKU. I am a form 4 student right now, hahaha. Bakal diperkenalkan dengan subjek subjek killer yang baru. Semoga Allah permudahkan segalanya.

Short entry for today. Moga kita sentiasa diberi hidayah dan petunjuk olehNya. Amin ya rabbal a'lamin :)


"Alhamdulillah..... terima kasih ya Allah di atas segala nikmat dan kejayaan yang telah Engkau kuniaan.... Semoga aku tidak lalai dan leka dengan nikmat kurniaan ini. Semoga nikmat dan kurniaan ini akan menjadikan aku sebagai hambaMu yang lebih bersyukur."



Ask me anything on:
Mention or follow me on:


Nota kaki: Terima kasih di atas doa doa sahabat selama ini :)
 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA