A doctor in making


Money, Love and Happiness

Fatini Irdina | 7:55 PM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD



How's your iman today?

Zzzaap soalan..... tepuk dada tanya diri sendiri. I just don't know. What's wrong with myself in these few days. How the surrounding affects me well, Allahu :( And in the other two weeks, I will be back to school. Hjyeahhhhhhhh. Feelingless actually. I think that I had made many mistakes during my days. 2015 preparation is still krik krik.

Time flies..time flies..and time flies..but i still do nothing. what's wrong with myself i really hate this situation. battle with myself asking why being like this girl. okay stop nonsense. no one would understand this.

I just want to share something today. what on my mind since last night. money, love and happiness. All of us might know this part of Jessie J's song, " Money can't buy happiness." Then, last few months, when i was scrolling pictures on ig, i found a picture of jetski with words, "who said money can't but happiness? we can buy a jetski and enjoy ourself!" ((lebih kurang macam ni i guess ayat tu)) Then i was thinking, oh betul jugak kan? pheww xmatured sangat lagi masa tu. Haha.

But now i see these things happened with my own eyes. Even though you have a lot of money, but you are enjoying that alone, without your family, friends or others, you will feel nothing. You will be never appreciate the moment. But in the other situation, even if you are a poor people, but you have such a loving family, or caring friends, you will feel like you own everything in the world. That's how love affect us. Love is our real wealth actually, not money. Okay so let me relate this to something.

Pernah dengar tak,
“Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara.” (Al Hujurat: 10)

See? Allah has said it clearly in Al-Quran.  Kita sebenarnya adalah saudara. So we should love each other. The real love is bila kita nak masuk syurga bersama-sama saudara kita yang kita sayang. Ya, kalau boleh kita nak semua saudara seIslam kita ada kat syurga nanti, right? So, that's why, show the love. Tapi macamana? Through words and actions!

Bila kita nampak saudara kita tersasar sikit dari landasan yang sepatutnya, tegurlah dia. Bagi dia nasihat. Bagitahu dia, kita sayangkan dia. Kita taknak Allah murka dekat dia. Kita nak sama-sama masuk syurga dengan dia, right?

But i know it's not that easy. Yeah, bukan dakwah namanya kalau nak duduk atas kerusi macam big boss, jalan atas karpet merah cegituh. When you said about dakwah, you must know that bukan senang orang nak terima apa yang kita sampaikan, dan jalannya penuh dengan liku-liku dan duri. Sebab tu nak berdakwah hati dengan iman kena sado. Tak boleh sekerat jalan, dah nak reverse balik.

“Perumpamaan kaum mukmin dalam kasih sayang dan belas kasih serta cinta adalah seperti satu tubuh. Jika satu bagian anggota tubuh sakit maka akan merasa sakit seluruh tubuh dengan tidak bisa tidur dan merasa demam.” (HR. Bukhari dan Muslim)


But ada some people yang jenis tak berapa nak open minded. Sorry to say this. It was like this, bila sebut perkataan dakwah tu, their mind were like, mesti yang jenis pakai jubah, serban atas kepala, berjanggut atau tudung labuh atau something like that. Come on people! Siapa-siapa pun boleh nak berdakwah. Dakwah is not to show that we are better than you, but dakwah is about let me show something better to you.

Let me suggest something, daripada dk tulis status cintan-cintun kat facebook tu or tweet something yang useless, or post moment yang entah pape, ada baiknya kalau kita post something yang dapat jadi saham kat akhirat nanti. At least, post lah something yang boleh bagi manfaat. Just a suggestion. Ignore those people yang kata kita ni jenis yang islamik ke so whatever. Yang penting, bermanfaat. Peace no war XD


Lot of love,
fa, alif, tof, ya, nun, ya.
 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA