A doctor in making


Decay-ing

Fatini Irdina | 6:30 PM | 2Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Well I'm officially known as lepasan SPM fuhhhhhhhhhhh it's sad to leave your school life you know. Bye baju putih kain biru, bye baju biru kain hitam, bye baju putih kain pink, bye baju hijau kain hijau bye baju putih kain hijau, bye baju prep, bye baju sukan biru, bye baju sukan hijau dan bye baju yang lain-lain.

Lol. Aku rasa uniform sekolah aku tiap hari uniform lain-lain. Manfaatnya, weekend aku akan iron sekaligus terus dan takde dah nak pikir pasal iron baju ni lagi time hari lain-lain.

Dah tu baru cerita pasal baju. Tak masuk bab kasut lagi. Tahun ni budak dua orang tu jelah tahu berapa kasut yang aku dah pakai sebelum tamat SPM.

Ye. School life is something that you gonna remember forever in your life. Serious aku rasa tak boleh move on lagi. Serious aku tak nak jadi orang dewasa lagi. Serious aku tak tahu macamana nak hadapi perkara perkara macam tu. Serious aku tak boleh nak get rid ben10 lagi dalam hidup so macamanalah nak jadi matang.

Tapi aku pernah dengar sorang sis ni cakap. Dia kata matang ni bertempat. Tengok keadaan, tempat masa dengan siapa dan sebagainya. Dengan Falisha kau nak buat kau punya matang tu memang tak lah. Dengan cikgu kau nak buat perangai childish tu memang taklah. So, matang is about a wise desicion that you should make. Tapi tu falsafah aku sendiri la.

Macam kau nak adapt dengan orang jugak. Tulah jugak function kau tahu love language. Pernah dengar tak pasal five love language ni? Love language ni diperkenalkan oleh Gary Chapman. Kalau siapa yang nak tahu dia punya love language, boleh check kat sini;

http://www.5lovelanguages.com/profile/

Nanti takdelah orang tu tak suka words, tapi kau tiap-tiap hari bagi ayat jiwang kat dia. Memang taklah dia nak suka.

Sebenarnya aku tak bermotif apa apa pun nak tulis entry hari ni. Sekadar mengumumkan statusku sebagai LEPASAN SPM. Entahlah punyalah sebelum tamat SPM planning bagai nak rak nak buat tu nak buat ni last-last bila dah duk kat rumah, diri sendiri je yang tahu apa yang dia buat.

Tak sebenarnya, aku nak memohon doa doa sahabat yang terbaca entry ni, doakanlah aku serta sahabat-sahabat yang lain dipermudahkan urusan, mendapat kejayaan 11A+ yang baraqah di sisiNya dan semoga orang yang memeriksa kertas kami dilembutkan hati semasa memeriksanya, ameen:)

Doakan jugak sepanjang cuti ni agar aku dapat buat perkara perkara yang bermanfaat dan semoga aku tak terus mereput di rumah.

Tu je kot nak tulis. Nanti kalau ada program apa-apa yang bermanfaat yang sesuai dengan aku untuk join sekali, boleh emel: fatiniirdina@gmail.com


Nota kaki: Harini setahun dah cikgu pergi, Al-Fatihah.
 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA