A doctor in making


new episode

Fatini Irdina | 7:50 PM | 0Comments |
Last page of 2016.
2016 is one of my memorable years. Went through so many ups and down. 2016 taught me a lot about life.

My 3 best things in 2016:

Got straight As for SPM.
Got my driving licence.
Got an offer to pursue study in medic.

And also many sad things also happened, but im not going to write it down.

May 2017 brings more glory in life. I ended 2016 with quite a sad story, but I believe things will be well after this.

Thank you Allah for everything.

good things may take time

Fatini Irdina | 10:33 AM | 0Comments |
clueless. I do thinking a lot. I have lot of thoughts about you. I can't think well when things aren't like what I wish.

I dont know how long anymore it could be like this. People said, good things take time, so i'm waiting.

I hate this feeling  so much. I hate the feeling that why I should feel like that.
How I wish things will be like before. But seems like, it will never happen.

Miserable me. This is not me.

Wake up and sorry.

Sorry, I just.....miss you a lot.

Be prepared

Fatini Irdina | 6:22 AM | 0Comments |
Hi everyone.
Right now im on my way to my college. Sem break ended already. I dont know how to describe my feeling right now. Feelingless. Im totally need kind of positive things. Dear spirit, come to me.

Talking about sem 2, yeah for sure everyone gonna say it's tougher than sem 1. I really dont want to think how tough it gonna be. I really dont want to set that kind of  negative mindset. Come on Fatini, where are you?

Seriously I dont know what to prepare. Yeah physically and mentally prepared, but how? Huhu. I just can pray to Him that may everything will be well :)

Be prepared. Be positive. Be strong  Everything wil be well :)


Im on my lowest point right now.
Anyone, please help me :((((

Pray for me.

Cara nak unlock stereng

Fatini Irdina | 4:43 AM | 0Comments |
Whew this just happened to me a few days ago. Masa tu tengah hujan lebat, and aku baru lepas hantar umi abah naik bas kat sekolah sebab diorang ada trip sekolah. Then berhenti nak beli breakfast, imagine dalam hujan yang lepat, then sebab nak cepat, so terus turun without betulkan tayar.
So gais point kat sini, betulkan tayar is a precaution step kalau taknak bagi tayar terlock. Jangan jadi macam aku. Huhu.

Pastu, masa nak naik kereta tu, haaa sudah nak buat cane. Stereng takleh nak pusing. Pastu bukak fon nak call umi, lupa pulak kredit dah abis tempoh semalam before kejadian. Dah la hujan lebat nak mintak tolong orang lain nak tanya cane nak unlock stereng. Kah kah kah. Sesungguhnya aku hanyalah seorang driver yang baru dapat lesen. Lol.

Pastu, barulah teringat boleh extend tempoh kredit sehari. Nasib baik ah dapat. Tapi still, call umi, call abah tak angkat. Ws pun tak reply.

Last2, aku pun google je cara nak unlock stereng. Sebab masa tu baru dapat idea nak google. Lol kalau la aku google awal awal en. Huhu.

That's why la aku rasa aku nak share benda ni. Sebab bagi aku berguna especially beginner macam aku ni. Senang sangat je cara dia.

First, masukkan kunci, pastu tekan kunci tu kuat kuat, then dalan masa yang sama, tangan kiri sebelah lagi, pusing stereng ke kiri dengan kuat gak. Haa pastu stereng tu dapat gerak kiri, pusing lagi stereng tu ke kanan and betulkan tayar semula.

Pastu start enjin and gerak ah ke destinasi anda dengan selamat.

Yang penting, jangan gelabah macam aku. Google sentiasa membantu. Hahahaha.

Bersyukur

Fatini Irdina | 8:38 PM | 0Comments |
Bersyukur.
Ye entry ni khas aku tujukan khas buat diri aku sendiri yang semakin hanyut di bawa arus yang entah pape. Lol.

Pernah tak kau dapat something yang kau tak expect? Aku rasa semua orang pernah kot. Aku tak tahulah betapa banyak nikmat yang Allah dah kurniakan untuk aku. Tapi aku, masih pendosa, yang takde penghujungnya.

Kau akan rasa bersyukur tu bila kita tengok ada orang yang lagi susah/bawah dari kita. Dan bila kau tengok orang yang lagi atas dari kau, habis perasaan bersyukur kau tu berterabur. Serious talk, benda ni aku rasa bahaya sangat.

Aku bagi contoh based on pengalaman sendiri.

Kau doa nak dapat straight As, kau mintak dengan Allah sungguh sungguh. Kau mention even dapat A minus semua pun kau dah cukup bersyukur sangat.
Kemudian Allah makbulkan doa kau. Malah Allah bagi lebih dari tu. Dan pada mulanya kau bersyukur. Bersyukur sangat sangat dengan apa yang kau dapat.

And then kau tengok orang lain, dapat result lagi gempak dari kau. Dapat tawaran yang lagi bagus dari kau. Dan masa tu, kau dah mula nak kufur nikmat.

Allahu, hinanya rasa.

Rasa lupa diri.

Tak pernah betul betul bersyukur dengan apa yang dah ada selama ni.
Dan Allah dah mention dalam Al-Quran, dalam Surah Ibrahim ayat 7, maksudnya:

"Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti kami akan menambahkan (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku) maka sesungguhnya azabku sangat pedih."

Ye, memang tak salah nak tengok orang yang lagi hebat dari kita. Tapi jadikan mereka sebagai pembakar semangat untuk jadi hebat macam mereka. Bukannya kufur nikmat. Sebab, rezeki masing masing, semua Allah yang tentukan. Selagi kita boleh usaha, usahalah yang kita mampu, dan selebihnya, serahkan kepada Allah.
Doa banyak banyak.

Sejujurnya memang aku rasa hanyut sangat sekarang. Tak tahu nak describe cane. Rasa rindu sangat nak ada dalam suasana tarbiah, nak rasa balik biah solehah, biarpun orang kata biah solehah kat KI dah makin hilang, tapi benda tu sangatlah bererti dalan hidup aku. Benda tulah yang at least bentuk even skru dalam diri dah makin longgar. Tolong anyone ketatkan balik.

Back to the right path, Fatini.

Peace be upon you - Maher Zain

Fatini Irdina | 8:52 AM | 0Comments |

"Peace Be Upon You"

There’s faith in my world
It comes back to your teachings and all your words
From your life I have learnt
To be patient and caring at every turn
The reason I’m strong
You’re where I belong
In a world spinning out of control
The reason for my pride
You are my guide
And I will always follow your way
Your way, your way, oh!

‘Alayka salla Allah O Muhammad
(May Allah’s salutations be upon you O Muhammad)
Peace & blessings on you every day
‘Alayka salla Allah O Muhammad
You inspire me in every way
I promise that wherever I go
Whenever I pray
I’ll be sending you praise
With the words that I say
Rasulallah (Messenger of Allah), O Muhammad
Peace & blessings on you every day

There’s light in my heart
Helps me find my way back when I've gone too far
When all my anger makes me blind
I remember you’re a mercy for all mankind
The reason I forgive as long as I live
In a world spinning out of control
The reason I love, I'll never give up
And I will always follow your way
Your way, your way, oh!

I know the only thing I want from this life
And it’s to follow all your footsteps to Paradise
So that’s the way I’m going to spend all my time
Yes I swear, by Allah I swear!

Pray for Aleppo

Fatini Irdina | 10:51 PM | 0Comments |
From Heliza Helmi status on fb:

Aleppo..

Ya Allah kami semua minta ampun dan bertaubat kerana tidur lena dan makan sedap sedangkan saudara kami sedang dibunuh begitu sahaja. Anak-anak kecil menangis ketakutan. Tanpa makanan dan sakit yang belum diubati. Datang bom dan peluru menghancurkan dan memisahkan anggota badan. Lihat wajah anak kita. Kenangkanlah nasib anak-anak di sana..sambil alirkan air mata tadahkanlah tangan dan berdoalah..

Dulu seorang saudara kita dibunuh seluruh dunia Islam bersedih. Saad b Maaz ra dibunuh. Nabi saw dan seluruh para sahabah rhum menangis. Satu jemaah Islam dibunuh di Ghasan. Rasulullah kumpulkan sahabat mesyuarah dan ambil tindakan. Sekarang kita sudah tiada apa lagi. Orang Islam hari ini dekat 2 billion. Orang paling kaya dalam dunia orang Islam. Cerdik pandai dan ilmuan banyak dari dunia orang Islam. Tapi kita tiada keberanian dan pertolongan Allah. Kerana cinta dunia dan takutkan mati. Sekarang kerajaan yang zalim pilih mana-mana negara katanya pengganas mereka bom dan letupkan begitu sahaja. Mereka buat jahat dan kerana takut dengan kejahatan mereka bom lagi mana negara yang mereka suka.  Nyawa kita sudah tidak ada harga pada mereka..negara demi negara diletupkan dan orang Islam dibunuh dan dilupakan begitu sahaja.

Ya Allah kuatkanlah kaki-kaki kami dalam usaha dakwah ini. Ya Allah hambaMu ini yang hina dina memohon pertolongan dan rahmatMu. Bangunkanlah kami semua orang Islam. Maafkanlah kami semua..ya Allah jagalah saudara kami di Aleppo. Peliharalah mereka semua. Tolonglah ya Allah. Sayangi dan kasihilah anak-anak kecil dan wanita-wanita. Ya Allah.

Bangunlah solat tahajud dan menangis. Janganlah duduk diam. Buatlah sesuatu untuk agama ini. Kuatkan anak muda Islam dengan jiwa agama. Sayangi dan bimbing keluarga dengan Islam. Buat dakwah ke seluruh dunia.
-Ustaz Ebit Lew

Ayuh bantu memberi sumbangan di www.tabungsyria.com

Sanah Helwah ya Rasulullah

Fatini Irdina | 9:06 PM | 0Comments |
This video is worth to be watched.


12 Rabiuawal. 

Lahirnya kekasih Allah, iaitu Muhammad bin Abdullah. 

Sanah helwah ya Rasulullah, kami rindu padamu.

۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞

"Belum sempurna iman kalian, hingga aku (Nabi ﷺ) lebih dicintainya dari ayahnya, anaknya dan seluruh manusia"

[Hadis Riwayat Bukhari]



Rindu Murabbiku

Fatini Irdina | 7:43 AM | 0Comments |
Hello ppl. Still got less than 2 weeks for sem break and the best thing is research has already done! Wuw

So now im home with movies and novels. Feeling lifeless. Hoho. Need to find what is list from this soul. Seriously.

So tonight, I scrolled down my FB's wall and get attached to one of my teacher's status, which makes me to explore more of all my teacher's fb.

Seriously, I miss them so much. Insan insan yang sanggup berkorban masa dan tenaga untuk memberi ilmu kepadaku dan sahabat sahabatku. Bila kita ada di atas, jangam lupa tangan tangan siapa yang membantu kita untuk mendaki tangga kejayaan itu.

Terima kasih sangat2 cikgu. Ilmu yang cikgu bagi hanya Allah yg mampu balas.

Saya rindu sangat2 nasihat cikgu. Allahu....

Dan buat guru kesayanganku yg telah pergi menghadap Ilahi terlebih dahulu, moga kita bersua lagi di syurga, cikgu. Al-Fatihah.

As long as you love me - Backstreet Boys

Fatini Irdina | 8:53 PM | 0Comments |
As long as you love me

Although loneliness has always been a friend of mine
I'm leavin' my life in your hands
People say I'm crazy and that I am blind
Risking it all in a glance
And how you got me blind is still a mystery
I can't get you out of my head
Don't care what is written in your history
As long as you're here with me

I don't care who you are
Where you're from
What you did
As long as you love me
Who you are
Where you're from
Don't care what you did
As long as you love me

Every little thing that you have said and done
Feels like it's deep within me
Doesn't really matter if you're on the run
It seems like we're meant to be

I don't care who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
What you did
As long as you love me (I don't know)
Who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
Don't care what you did
As long as you love me (yeah)

I've tried to hide it so that no one knows
But I guess it shows
When you look into my eyes
What you did and where you're comin from
I don't care, as long as you love me, baby

I don't care who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
What you did
As long as you love me (as long as you love me)
Who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
Don't care what you did (yeah)
As long as you love me (as long as you love me)
Who you are (who you are)
Where you're from
What you did
As long as you love me
Who you are (who you are)
Where you're from (where you're from)
As long as you love me
Who you are
As long as you love me
What you did (I don't care)
As long as you love me

Chin up girl

Fatini Irdina | 7:59 AM | 0Comments |
Don’t just exist; do something meaningful with your life. Discover a problem and fix it.

Don’t just fit in; make it a point to brighten your corner. Decide to resolve your challenges. 

Don’t just manage; go extra mile and win your race. Never give up the fight. You will win.

Don’t just be able; always make sure you are available. Be present to make a change.

Don’t just be alive; once you have arrived, find the reason why and make that reason accomplished.

Don’t just wish; be passionate about what you wish to see happen. Rise up and make it happen.

Don’t just create; create to change; change to improve; improve to increase. Aspire to inspire.

Don’t just be making a living; make a life and leave an indelible footstep wherever you step.

Life phase

Fatini Irdina | 10:31 AM | 0Comments |
So hi everybody.
Finally, im enjoying my time at home after struggling with my final exam for semester 1. Praying for the best, may Allah give the best for me and my friends, amin:) This first week is still like an enjoying holiday because for the next weak, Im gonna start my research with my research team for our biology subject. I really hope everything's gonna be okay as THIS IS MY VERY FIRST EXPERIENCE TO DO THIS. May Allah ease and we can get a positive result, Amin:)

So far, college life is fun. Having new friends is totally fun. There must be a reason why Allah put me there with them. There must be a reason for everything happens to us. Why this why that, there must be a reason that maybe we don't understand yet, but for sure it is the best for us. Keep believing Him :)

I love my new friends here. My roomates, my classmates, my batchmates, they are the boom. Feeling so blessed to have them in life. To be more accurate, im so blessed to have everyone that I have right now in my life <3

I dont even have time to count how many friends do I have. Since we are in year 1, we already got bestfriend. Year 2 another bestfriend. Rasanya time sekolah rendah dulu macam tiap tahun tukar bestfriend hahahaha. But I had been study in 5 schools during my school life and for sure I got a lot of friends (even though bukannya ingat sangat pun hehe :p) Well, people come and go in our life, and only the best will stay <3

And right now I really miss that one person, the best buddy that I have ever had :(((((( It's been a long time not to have a war-play with you. Got a lot of stories to tell you baby but I know, it's not the best time yet to share. Huhu can I know when is the time? #pleasecomehomemydear Missing people is hurt you know. Really hurt especially when you read back your old conversation (try to avoid this, but I can't), auchhhh that's the most hurting part. But it's okay :) I am preparing myself to be stronger even it will take time, I'll try. I will understand things better. Bcs I know, this journey still got long time to go. Should stick in mind, what comes first, we will cross the line with glory, together :)

Got a song to dedicate for, in case the person has already forgotten,
"you are my sunshine
 my only sunshine
 you make me happy when skies are grey
you'll never know dear how much I love you
Please dont take my sunshine away 😭"

Let's struggle now and celebrate later :)





Nota kaki: Pray for my research :')

Words can heal

Fatini Irdina | 4:23 PM | 0Comments |
People said maybe words can heal. So maybe writing this will heal, maybe....

Not going to say much, because maybe Im writing this because of these distracted feelings. I dont know why. Sometimes, im too much overthink about something.

I could feel that Im going to lose someone, or maybe I had lost already or maybe im too overthink about this. Yeah, maybe im the only who feel this right now. Feeling like got no longer close person to share stories when Im down, and really need. But still fine, just need time to heal or time to understand better and also be more matured in everything. Come one girl, you are 18 already. Dont be this weak. Got a lot of things to think.

Sometimes I just want to give up, but the good old time didnt let me to.

Im fine. It just a feeling, yeah. I will be stronger. Dear you, sorry for distracting much. Sorry for cant understand well. Sorry for not being well. Hoping you will always stay fine, and all the best!

Oh Menders, mend this soul so that I can feel much better.

My MUET and FINAL EXAM are coming soon. Pray for me.

Kuala Nerang

Fatini Irdina | 10:28 AM | 0Comments |
Hello everybody.

Still not too late to wish "Selamat Hari Raya AidilAdha" to all muslims in the world. Today is 16th September 2016, which is known as Hari Malaysia. So, Happy Malaysia Day to all~

I'm still at home, and still have 2 days more to be spent wisely(?) here. And Insya Allah I will be home again on November 2016, after final and MUET ((hwaaaaaarghh))

Still glad to be at home even though just for a week, because there's somebody outside there that did not even manage to get holiday like us on Raya Haji. Stay strong gaissss. Haha. Like usual, got a lot of assignment to do, even though it is called a holiday and time should be well spent with family, but hmmmmm there's only one word to comfort me, "RESPONSIBILITY". Even right now, actually I'm spending time to write something in this blog so that it will not get "bersarang" while waiting for lot of files to be downloaded hwarghh.

So, while waiting for those files, let me tell you a bit about my place right now, which is KUALA NERANG!!!

Haha so i guess ramai yang tak tahu or kurang tahu pasal kuala nerang ni. Because i got the same thought at first when i got the offer to KMKN. Seriously mula-mula ingat Kuala Nerang ni kat Terengganu bcs it quite same to Kuala Berang but it is obviously not!!!

Yeah like you guys think, Kuala Nerang ni memang agak pedalaman sikit. So, when I mentioned pedalaman, what will be in your mind? Macam dah boleh agak kan suasana dia cane. Hahahaha. It's about sejam from Alor Star and pekan dia memang kecik pun, but don't worry, setakat almost 4 bulan kat sini, I still can survive there and Im sure I will miss Kuala Nerang after this. 

Even though it is kawasan yang terpencil, where it's quite hard to get phone line (Celcom is the most okay so far) , tapi there's a lot of unique things here. I mean at KMKN. Hehe. Kuala Nerang ada KFC pun dah kira okay dah tu. We all harap nanti ada pizza pulak. Kah kah. Sebab pizza hut pokok sena tak sampai delivery ke kuala nerang huhu. 

Antaranya ialah ketenangan nak belajar. Because there's no mall or other gangguan like that in kuala nerang, makan pun sedap and free kat DS enn, memang tak payah nak serabut fikir pasal makanan. And takde gangguan nak keluar tiap hari tengok wayang ke apa. Kalau nak tengok movie, boleh je outing hari Sabtu pergi Aman Central. Takdelah terkongkong sangat hidup dalam kolej je. Tu main point kat sini. Haha.

Banyak ah lagi kalau nak citer, tapi assignment is waiting!!!

Kalau free, moh le ke konerang melawat cek kat KMKN :)



be strong

Fatini Irdina | 10:21 AM | 0Comments |
The moment you feel stressed, and missing the good old moment, sampai kadang kadang rasa nak jadi kanak kanak balik, just be happy, no need to worry about anything, no need to think about any problem. But the fact is life must go on. We will grow up. We will face the future. We'll never go back to the past time.

Be strong. Be strong. Be strong. Minta kekuatan dari Allah.
Remember that you are here not only for yourself. Tahu, benda ni tak senang, takde sape nak tolong hamparkan karpet merah. Semua orang tengah struggle, bukan kita sorang je yang rasa benda ni susah. Tapi jangan sampai lupa satu benda, Allah tu selalu ada dengan kita. Whenever we feel down, mintak kekuatan dari Allah. Cry to Him, that is the best feeling.

Takde jalan mudah nak dapat something yang kita nak dalam hidup ni. One more, niat kita. Kalau baik niat kita, maka baiklah hidup kita. Tajdid niat always. Niat kerana Allah, Insya Allah jadi ibadah. I miss those words, Allahu....


 Next week mid sem, mohon tembakan doa. May Allah bless.

Have you ever feel this

Fatini Irdina | 12:57 PM | 0Comments |
So it's me Fatini making the same mistake again and again.  This isn't normal anymore. The normal thing be like; you make mistake, you realize, you back to Allah, repent,  don't make the same mistake anymore.  But I can't figure out why myself being so bad.  I make mistake,  I realize,  I repented,  BUT I KEEP REPEATING DOING THE SAME MISTAKE AGAIN AND AGAIN :(((((((((

Yeah,  maybe it's okay for the first time.  They will say,  "manusia takkan lari dari kesalahan".  For the second time,  okay lagi memang manusia sifatnya lemah. But when it comes for many times,  hwarghhh I don't know how to describe, I'm really weak :(((

Have u ever been in that kind of situation?  Rasa hina sangat right? Tapi Allah itu Maha Pengampun.  THE ANSWER IS DOA. I'm trying yeah,  and will not giving up.  The only one yang ada time kita susah,  perlukan bantuan. The one who will listen to your tears.  We live to serve Him. Reflect ourselves. What have we done with our life.

To myself,  whatever you do,  BETULKAN NIAT. I know my niat is going to menyeleweng somewhere. huhu.  First thing first, buat benda sebab Allah.  Belajar sebab ilmu,  sebab Allah cinta orang yg berilmu. Dengan ilmu,  nanti kita boleh tolong orang lain.  Kita boleh sebarkan Islam dengan ilmu. Naikkan Islam dengan ilmu.

"Woke up today knowing that Allah sees my situation clearly than I do! Whatever life throws at me, He is with me. I don't need to worry."

"Ya Allah, distract me from distractions and bring me back to the reality!"
Allah's answers to prayer:
• Yes
• No
• Not yet
• I have something better
But one thing is for sure, Allah knows best .

nothing

Fatini Irdina | 9:46 AM | 0Comments |
I
   think
               I
                  miss
                           someone.

























































bye.



a few words

Fatini Irdina | 1:29 PM | 0Comments |
I love words. (or to be specific; quotes) I love to read positive words.... or any good tips in life, something like tips untuk kurus(?) kah kah kah or something that give benefits to my life. Sometimes, words inspire me the most, believe me especially when you feel down. Read positive words, always. Kat divider katil asrama dulu, I used to stick words that motivate me (eg; 11A+, dont give up). Or when sometimes I feel mengantuk dalam kelas, I will write "wake up Fatini!!". Dan, berkatalah yang baik baik sebab kata kata tu satu doa :) My parents always tekankan when it comes to percakapan dengan orang lain. I still remember masa sekolah rendah dulu, nak bahasakan diri 'aku' dengan kawan kawan lelaki pun tak berani sebab takut umi abah marah hahahaha. Sebab my mom pernah tegur, masa darjah 2 kot time tu, haha I didnt remember well that case, tapi yg pasti ada kaitan dengan penggunaan ganti nama 'aku' dengan kawan kawan. #memories
And bila dah besar ni, baru paham bahawa semua tu depends on your surrounding.

And for sure, the best words in our life is ayat-ayat Al-Quran. The words from our Creator, will keep our soul stay calm. Jadi ayuhlah kita perbanyakkan membaca Al-Quran lebih lebih lagi pada bulan Ramadhan ini. Allah gandakan pahala kita, insya Allah.

I am so blessed to be with good friends in place that always filled the soul with quran verses.... and i dont know, how my journey after this will look like....

I know, after this the surrounding will not be the same. New place. I'll meet new people, new challenges....... (I really hope that I will be strong without them)

A few days to go. I dont know what should I feel. I am so excited to start my study at the same time I am so worried about my future at the same time also I dont know how strong wil myself cope alone without the support that I need the most (my old friends).

So, this evening I ws-ed my senior and she told me that I must be strong to have the new life alone. Everything is depend pada diri sendiri. Insya Allah, things will be all right, if you have good friends by your side.
I miss my friends, a lot :'(

Whatever it is, the main thing is BERSYUKURLAH dengan apa yang telah aku dapat... I feel so bad, when Allah always answer my prayer, grant me with good things, but me, still merungut "banyaknya kena buat", "kenapa kena ni", "kenapa xdpt tu".... Allahu when I wrote back these words, rasa macam teruk sangat diri ni. Sedangkan, Allah tahu yang lagi baik untuk kita. Alhamdulillah for every moment that Allah still give in our life sebab semua benda yang berlaku, mesti akan ada hikmahnya, believe that!





I dont want to say, but I want try to do.

So, pada bulan Ramadhan ini, grab the chances sebanyak mungkin gais! No one knows that this would be our last Ramadhan kan, so let fill this month dengan sebanyak mungkin ibadah yang kita mampu laksanakan dan moga kita mampu istiqamah melakukannya sepanjang masa.


Astaghfirullahhal'azim.
Astaghfirullahhal'azim
Astaghfirullahhal'azim


Ramadhan Kareem, Allahu Akram.!

Action speaks louder than words,
Fatini Irdina.

the end of holiday

Fatini Irdina | 5:15 PM | 0Comments |

Hi people!!!
So, my very long holiday after SPM will be ended in a few days. New phase of life will start. And, this moment, i am enjoying saki baki holiday yang masih ada for a short vacation because when i go home, i have to settle down all the documents (that i dont even manage to print yet) before i go for registration on next week.

To be honest, it was very hard for me to come for this decision...... i even cried for many times (lol) because im too stress to choose. This is not a usual choice, like you want to have tea or cofee (something like that), but this is absolutely related to MY FUTURE.

So, when it comes to make a hard decision, the most important is; ASK FOR GUIDE FROM ALLAH. Because only He knows the best for us............. Solat istikarah, and insya Allah you will find the right path. And i hope this is the best choice for me, ameen :)

And to all my beloved friends, all the best for our new life... wherever you are now, moga kita semua mendapat kejayaan yang barakah disisiNya.


Doakan agar Fatini Irdina akan terus tabah untuk hari-hari yang akan mendatang, dan dapat menyumbang kejayaan kepada ummat Islam suatu hari nanti. Ameen :)


Thank you.

blessed

Fatini Irdina | 9:57 AM | 0Comments |
Define bestfriend;
Someone with whom one shares the strongest possible kind of friendship.

One of the best thing in life is to have someone as your super-bestfriend, talking about things that only both of you could understand, have a same favorite drama to watch and judge, listen to those memorial songs and lyrics, knowledge discussion, and the most important one is; know how to inspire each other. The person that you wish to be with you forever, in this life and life-here after.

Dear you,
I know your dream will come true. Never give up to try again when you fall. Wake up again, Im at your back, rooting for you. Pray a lot to The Almighty. Dont worry because Allah will always with you on your hard time. He tests you because He loves you :)

I love my childhood so much because I have my child-geng. I will try to accept the fact that I am forever become shorter than you huhu.

Last but not least,
Take care my dear and dont read this many times or you will miss me a lot after this. Hahaha

do it now

Fatini Irdina | 9:46 AM | 0Comments |
hi there, it's me again.
So it's already May. Counting how many days to stay 'mereput' at home like this. Everyday I tell myself, "hey you should do something tomorrow" but the fact is tomorrow will always be tomorrow. And you do nothing today because it is tomorrow. Pheww complicated sangat ayat. Tahniah kalau anda paham. Jadi kesimpulannya, when you decide to change to something better, do it now!!! Not after this or tomorrow. So the situation is like this, you decide to start studying. Kononnya la nak belek buku recall balik. Then you kata, esok la start. Hakikatnya esok tu bila. this is what happened to me a month ago.
Dan esok tu sebenarnya sampai ke harini tak jadi 'hari esok' yg dimaksudkan sebulan yg lalu.

So I keep reminding myself. Jangan bertangguh buat kerja. Tapi hakikatnya emmmm. Then I said again to myself, takpe, step by step. Tapi hakikatnya emmmmmmmm.

Sebab tu kadang kadang kita sendiri yg kena paksa diri kita. Lawan sikap tu. This is nasihat kepada diri sendiri dulu. The power of do it now yeah. Memang la benda tu tak senang. Tapi kena paksa jugak.

Sama gak situasi kalau nak kurus. tapi malas bersenam. Makan tak kawal. Dahtu kalau tak paksa diri untuk bersenam, tak leh nak lawan nafsu makan, bila nak kurus? Ini pun nasihat untuk diri sendiri.

Okay yg ni tutup cerita.

Hakikatnya, bila ada rasa nak berubah ke arah yg lagi baik tu, maksudnya rasa tu semua Allah yg detikkan hati kita untuk rasa macam tu.

Sebab tu jangan sesekali senang judge orang. Boleh jadi orang yg kita judge tu suatu hari nanti jauh lagi baik dari kita.
That's why, kalau kita nampak someone buat benda yg tak betul, doakan dia agar diberi hidayah. Same goes kalau kita dgn non muslim, lebih lebih lagi dengan non muslim yg rapat dgn kita, sentiasa detikkan dalan hati dan doa agar dia diberi hidayah untuk peluk Islam.

Isnin ni test JPJ. Mohon doakan saya :)

lagu stayer

Fatini Irdina | 3:46 AM | 0Comments |
song that I miss so much.... song that remind me a lot to that place..... and people who used to stay there with me :) this is what we called 'lagu stayer'

ku hanya manusia biasa,
yang bisa melakukan kesalahan,
tapi harus ku tabah demi,
menghadapi cubaan di hadapanku
akan ku tinggalkan masa lalu,
tenggelam seperti matahari,
ku tidak akan pernah menangisi pemergianmu,
 dan ku akan tetap berdiri teguh,
demi mencapai impian yang satu,
redhamu ya Allah mengiriku ke syurga
dan ku akan sentiasa di jalan yang telah ku pilih sentiasa di sini,
oh teman.
to those who decide to be there once again, moga kalian terus kuat. Moga kita semua memjadi insan yang bermanfaat kepada ummah.

Descendants of the Sun

Fatini Irdina | 10:49 PM | 0Comments |
Image result for descendant of the sun




HELLO PEOPLE!! Okay, i know this is an unusual post, but i would like to suggest you guys to watch this kdrama.

Descendants of the Sun was fully pre-produced before airing which is a departure from the live-shoot production format that characterizes most Korean dramas.[5] The drama is Song Joong-ki's comeback project after serving his two years of mandatory military service.[6]On June 12, 2015, lead actors Song Joong-ki and Song Hye-kyo filmed their first scene in Seoul.[7] On September 28, 2015, the entire cast and crew (including the two leads as well as supporting actors Jin Goo, Kim Ji-won, Kang Shin-il and Onew) departed for Greece.[8] The team resided in the country for approximately a month to shoot episodes crucial to the drama's plot.[9][10] According to Greek news portals and blogs, filming mainly took place in ZakynthosArachova and Lemnos.[11]On November 25, 2015, it was announced that actor Song Joong-ki injured his arm while filming an action scene for the drama on November 23. Two days later, his agency made an update on the actor's condition. Upon closer examination, doctors determined Song had also suffered a damaged ligament to his right knee in addition to the fractures in his arm. Filming continued with other actors and scenes that did not require Song's presence. On December 7, 2015, Song Joong-ki returned to work only 2 weeks after he was injured and spotted filming at a station in Seoul.[12][13][14]According to industry insiders, the crew wrapped up the last shoot in the early morning of December 30, 2015.[15]


Okay, why i suggest you to watch this:
1) this drama will inspire you well if you want to serve for your country
2) scene dia seriously cantik
3) pupuk semangat patriotisme
4) the actors and actress are perfectly done their best
5) soundtrack drama ni best, my fav: "always" and "you are my everything"
6) ada joong ki hahahaha okbye
7) sebenarnya banyak lagi yang tak terdescribe

To those yang terlepas ep yang belakang-belakang tu, you can watch them here;
http://myasiantv.se/drama/descendants-of-the-sun/

I don't want to talk much, just watch it!! Serious takkan menyesal~

Nota kaki: Pray for my MARA INTERVIEW this SATURDAY :)

don't give up

Fatini Irdina | 11:02 AM | 0Comments |
helloo im still here..... i think i need a treatment to sleep early, seriously i should to. lol i still dont start my essay to be sent by this 20th March tbh i dont have any idea yet to start. ok forget it. tonight i was checking my email (the latest one is almost all about scholarship huhu #sistabah), then i checked my sent email, and i found this kind of backup msg email (as usual the important one i must have a back up on my email), i look through the attachment and guess what i found..................


yeah you sent me these words on 2014, and i found it back on 2016.
Like you said, you won't give up, so pls don't ever give up in your life. i know you as the one yg sgt high spirit, very determined and ada matlamat hidup yg jelas.... while me, still cant decide what i want to be right now.

Keep in faith....be the one yg tak berputus asa like before, and believe that rezeki semua ni is fromm Allah... And your turn will be there :) Just dont stop praying, and keep praying, asking Him to give you the best. Solat Dhuha + Surah Al-Waqiah, everyone should try this, because i've tried and it works......All praise is to Allah..

dear bestfriend, as you are one of the closest person to me, i think i have know you very well..we had shared stories, my trusted person ....... and i feel bad if you ever feel down..... to be honest i want to say that, jangan pernah hilang semangatmu, bcause your spirit used inspired me well before...well, if you think looking back make you feel down, please don't. open the new chapter and focus on your next goal. what past is past. jangan down, learn from the mistakes and be a better person...........show to the world your dream!!.....i know you can do it dear!!

We had went through ups and down. like my friend used to say, this is just roda kehidupan sedang berpusing, but once you are high, don't be too over-confident, or over-reacted. Be grateful to Him because all the things that you have in this world is from him.. Alhamdulillah :)

"let's struggle now and celebrate later"

don't give up, i love you hahaha ok jangan kecam.
Sincerely from:
your cutest fatini

spm leaver

Fatini Irdina | 9:21 PM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

A week after 3rd March.... Alhamdulillah summalhamdulillah... everything went well. I know He is the best planner. Thanks Allah for what i've achieved in my life.... i know that's all from You... I would also thanks everyone, esp my family, teachers and friends.... they ate my backbone...  Thank you for the prayer.

Thank you teachers for what you'd given to me;
From SK Kamil 1 to SK Kampong Nara to SCIPP to SMK Kamil to KISAS
Only Allah can repay your deed.... may Allah bless you always.

I know that everyone has their own definition of success. But believe me, the real success is when you finally manage to turn back to Allah, when you finally manage to step your foot in jannah, that is the true success.

Even if you manage to get flying colours result, but back then you feel you are great enough, riak, and takabbur.... you are slowly about to fail or you are actually a looser (i wrote this for myself too)

I have a friend who i respect her so much especially in time management. Tenang je rasa bila dengan dia. Paling respect bila solat on time. Selalu ajak solat dhuha sekali dulu although we are not bestfriends or being too close. Ingat lagi time malam tu dekat mall, dia tengok jam and tanya dah masuk waktu Isyak ke belum, then dia ajak cari surau and solat isyak.... huhu masa tu rasa respect gila kat dia, padahal boleh je solat isyak kat rumah.... malu dengan diri sendiri pun ade.. thank you friend for this precious lesson.
Dan she is a successful person and better than me even though she didnt manage to get flying colours result. Sebab rezeki semua Allah yg bagi, cepat atau lambat je yg menentukan.






Nota kaki: congrate MA60

There You'll Be

Fatini Irdina | 1:31 PM | 0Comments |
When I think back on these times 
And the dreams we left behind
I'll be glad 'cause I was blessed to get to have you in my life

When I look back on these days
I'll look and see your face
You were right there for me

In my dreams I'll always see you soaring by the sky
In my heart there'll always be a place for you 
For all my life
I'll keep a part of you with me
And everywhere I am there you'll be
And everywhere I am there you'll be

Well you showed me how it feels
To feel the sky within my reach
And I always will remember all the strength you gave to me
You're love made me make it through
Oh I owe so much to you
You were right there for me

In my dreams I'll always see you soar above the sky
In my heart there'll always be a place for you 
For all my life
I'll keep a part of you with me
And everywhere I am there you'll be

'Cause I always saw in you my light, my strength
And I want to thank you now for all the ways
You were right there for me
(You were right there for me)
You were right there for me
For always

In my dreams I'll always see you soar above the sky
In my heart there'll always be a place for you
For all my life

I'll keep a part of you with me
And everywhere I am there you'll be
And everywhere I am there you'll be
There you'll be



p/s:
dedicated to my family, my teachers, my friends and the one who send me this song, there you will be :)

my KFCs

Fatini Irdina | 8:55 AM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

it's raining outside and feeling quite unwell this week......... yeah this soul is so critical now and it needs special treatment huhu help me.
okay but that's not the point that i want to spill out tonight.

i don't know why i am so craving of kfc today haha but as i have promised to myself in front of mar and aimy that i will never eat kfc until SPM result. too much untold story about KFC actually.

firstly aku harap manusia dua orang yg dimaksudkan ni tak jumpa blog aku dan tak baca benda ni hahaha kalau lah korang terbaca ni kan aku saje je nak cakap aku tak rindu korang pun la hahahaha

the story starts when tonight i told them (Mar and Aimy) in ws group about my KFC mission that still works greatly and i win haha. wei serious aku tengok KFC teringat korang wei huhuhu gila tak ingat dah hampir setiap minggu aku rasa dulu KFC tu dah jadi macam benda wajib.

KFC memory yang paling legend ialah waktu kononnya nak stay up kat "bilik hotel" (our secret room) pastu ada dua orang budak ni bawak KFC dgn BIG APPLE sekali nak join kita. then angkut sekali bantal selimut tidur kat situ siap kunci jam awal lagi sebab nak bangun sebelum semua orang lain bangun takut kantoi tidur kat situ.

"bilik hotel" tu banyak sangat kenangan dooo. aku tergerak hati nak tulis benda ni pun sebab aku baru lepas tengok video yg kita rakam kat "bilik hotel" tu. haha wei rindu gila nak nyanyi dengan korang wei aku tahu suara aku yang paling tak sedap dan paling spoil kalau nyanyi sama sama hahaha tapi aku tetap rasa suara aku yang paling sedap (hahaha xleh blah betul) lagu memori tercipta tu yang paling akan aku ingat sampai bila bila huhuhu

esp part ni;

di sini jua memori tercipta
walau seketika terjalin kasih kita
mungkin di sini kita kan terpisah
kenangan bersama tiada ku lupa
yang terpahit jua termanis
semuanya bagiku terindah
ku ingati buat selama lamanyaaaa



lagi satu lagu yang aku tak boleh nak move on yang aku dengar tiap hari lagu potret hahaha. lagu ni jugak aku akan ingat cikgu salina sbb ni ringtone fon cikgu.

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
terpatri namamu
Kau takkan ku lupa
Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku bakal kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam
jadi azimat penguat semangat
menempuh masa hadapan
harapan ku kau kan bahagia selalu

serious la aku tak pernah expect pun tahun ni kita jadi rapat cemni. aku tak pernah expect pun nak jadi KP Dorm pastu duduk ngn korang......  even masing-masing sibuk dengan tugas masing-masing tapi serious waktu kita sama-sama tu lah antara benda yg paling best kat KI. alamak tersweet la plk hahaha aku taknak buat ayat sweet sweet sebenarnya kat sini......

kalau nak cerita memang tak habis la sebab too much memories to be told and let only us keep it.................... dari awal tahun 2015 sampai habis spm// dan aku harap apa yang kita selalu sembang pasal cita cita nak jadi apa nak pergi mana nak fly mana nak kawin dengan orang kaya ke jutawan ke siape ke nak bermadu ke semua tu (opsss) akan tercapai..hahaha

yang paling penting; moga kita dapat lepak sama-sama kat syurga nanti sambil makan KFC yg lagi sedap, pakai baju cantik cantik mahal-mahal pastu sambil bercerita kenangan kita kat dunia ni (ameen)


dan aku tahu dan percaya aturan Allah itu adalah yang terbaik dan terindah.....
may Allah bless our friendship........
uhibbukunna fillah <3

Nota kaki: result SPM 3/3......mohon doa dari semua

biskut

Fatini Irdina | 8:01 AM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Dalam banyak-banyak biskut, biskut apa yang paling sedap?
Jawapan dia...........biskut sayalah! (hahahambar)

Lol this entry is specially dedicated for my biscuit.........

Hello you. So this gonna not fairy tale to be anymore. Dah lepas ni dah takyah nak perli guwa guna cerita fairy tale tu dah. Benci gila guna modal tu huhuhu.

Lately i don't know why i love to keep 'cari pasal' with you. maybe sebab dah lama kot tak cari pasal ngan orang hahaha. nope la! tak ni je masa yg ada untuk cari pasal, pasni i guess mungkin masing masing busy dengan haluan masing-masing. dan takde masa dah nak cari pasal.

So here i want to dedicated a 'childish' song for youuu

You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are gray
You'll never know dear how much I love you
Please don't take my sunshine away


Tahu tak why i said lagu ni childish??? sebab lagu ni dinyanyikan masa action song darjah 3 hahaha dengan gayanya yang childish i won't forget!! tapi masa tu tak paham pun lirik dia se- deep ini.
nak full lirik cari sendiri la mek!!

okay ada satu lagi lagu. yang ni nangis plsss. hahaha

Tetaplah menjadi yang terbaik
Biarpun sesaat sahaja
Namun ia tetap bermakna..bagiku
Kau buat ku merasa ku ada segalanya
Kau buat ku merasa hidupku sempurna
Sentuh hatimu rasai kehadiranku
Buka matamu lihatlah segalanya

Yang ni pun nak full lirik cari sendiri la!! so here is a few words i want to say;

thank you for being my friend since 2011 and pls stay be my favourite biscuit forever cz i don't know how to survive in my life when my biscuit is gone emmm tapi takpe tin biskut still ada....... hahaha #jangankecamsaya

dan mohon maaf jugak atas salah silap sengaja ke tak. tapi yang sengaja tu banyak i must say. sorry a lot :) i know lepas ni there will be a lot of jalan berliku to face and we must be strong and never lose hope. and always pray to Him in whatever situation you faced. be a good person, always!!

I don't know what to write anymore..... just in case one day....we act like strangers...... do read this post again and i hope it won't happen.

tu je kot. guwa taknak tulis panjang2 kang ada orang nangis hahaha. my only wish is, do pray for me. that's all :)


Nota kaki: jangan terharu plsss

solat

Fatini Irdina | 4:43 AM | 1Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Hello 2016 finally i can write here. thank you 2015 for a great memory that i will save smartly in my mind. So my days after SPM now could be say emm ada improvement lah sikit as i join my friends to work at 'coop' hahaha. macam budak sekolah balik jadinya. nevermind la daripada mereput 24 hours kat rumah. so far so good............

ok back to what it should be. tonight i learn something from my 2 years old little sister, Falisha.
Waktu tu azan maghrib tengah berkumandang and falisha was playing with her baby doll.

then i heard what she said to her baby doll,

"baby tido sini kejap eh, falisha nk g bak (solat)

then she put her baby doll beside her and ambik sejadah atas kerusi then she sujud.......

huhu falisha yg umur 2 tahun tu pun tahu respond, bila dengar azan terus solat. kita yang umur dah berapa kurun ni macamana?

betul lah, my senior used to say, kita tak perlu nak tunggu ustaz ustazah nak datang bayar mahal mahal bagi talk kat kita baru kita nak sedar. kadang kadang budak kecik pun mampu tarbiah kita, cuma kita je buat dek and tak sedar.

tu je kot.

jap ada satu quote ni aku jumpa.

Allah tak janji orang yang belajar rajin gila nak mati tu akan berjaya, tapi Allah janji orang yang solat akan berjaya.

"Hayya a'la ssolahhh...hayya a'lal falaah"

Nota kaki: Result SPM 3 MAC 2016.......doakan ana
 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA