A doctor in making


my KFCs

Fatini Irdina | 8:55 AM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD

it's raining outside and feeling quite unwell this week......... yeah this soul is so critical now and it needs special treatment huhu help me.
okay but that's not the point that i want to spill out tonight.

i don't know why i am so craving of kfc today haha but as i have promised to myself in front of mar and aimy that i will never eat kfc until SPM result. too much untold story about KFC actually.

firstly aku harap manusia dua orang yg dimaksudkan ni tak jumpa blog aku dan tak baca benda ni hahaha kalau lah korang terbaca ni kan aku saje je nak cakap aku tak rindu korang pun la hahahaha

the story starts when tonight i told them (Mar and Aimy) in ws group about my KFC mission that still works greatly and i win haha. wei serious aku tengok KFC teringat korang wei huhuhu gila tak ingat dah hampir setiap minggu aku rasa dulu KFC tu dah jadi macam benda wajib.

KFC memory yang paling legend ialah waktu kononnya nak stay up kat "bilik hotel" (our secret room) pastu ada dua orang budak ni bawak KFC dgn BIG APPLE sekali nak join kita. then angkut sekali bantal selimut tidur kat situ siap kunci jam awal lagi sebab nak bangun sebelum semua orang lain bangun takut kantoi tidur kat situ.

"bilik hotel" tu banyak sangat kenangan dooo. aku tergerak hati nak tulis benda ni pun sebab aku baru lepas tengok video yg kita rakam kat "bilik hotel" tu. haha wei rindu gila nak nyanyi dengan korang wei aku tahu suara aku yang paling tak sedap dan paling spoil kalau nyanyi sama sama hahaha tapi aku tetap rasa suara aku yang paling sedap (hahaha xleh blah betul) lagu memori tercipta tu yang paling akan aku ingat sampai bila bila huhuhu

esp part ni;

di sini jua memori tercipta
walau seketika terjalin kasih kita
mungkin di sini kita kan terpisah
kenangan bersama tiada ku lupa
yang terpahit jua termanis
semuanya bagiku terindah
ku ingati buat selama lamanyaaaa



lagi satu lagu yang aku tak boleh nak move on yang aku dengar tiap hari lagu potret hahaha. lagu ni jugak aku akan ingat cikgu salina sbb ni ringtone fon cikgu.

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
terpatri namamu
Kau takkan ku lupa
Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku bakal kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam
jadi azimat penguat semangat
menempuh masa hadapan
harapan ku kau kan bahagia selalu

serious la aku tak pernah expect pun tahun ni kita jadi rapat cemni. aku tak pernah expect pun nak jadi KP Dorm pastu duduk ngn korang......  even masing-masing sibuk dengan tugas masing-masing tapi serious waktu kita sama-sama tu lah antara benda yg paling best kat KI. alamak tersweet la plk hahaha aku taknak buat ayat sweet sweet sebenarnya kat sini......

kalau nak cerita memang tak habis la sebab too much memories to be told and let only us keep it.................... dari awal tahun 2015 sampai habis spm// dan aku harap apa yang kita selalu sembang pasal cita cita nak jadi apa nak pergi mana nak fly mana nak kawin dengan orang kaya ke jutawan ke siape ke nak bermadu ke semua tu (opsss) akan tercapai..hahaha

yang paling penting; moga kita dapat lepak sama-sama kat syurga nanti sambil makan KFC yg lagi sedap, pakai baju cantik cantik mahal-mahal pastu sambil bercerita kenangan kita kat dunia ni (ameen)


dan aku tahu dan percaya aturan Allah itu adalah yang terbaik dan terindah.....
may Allah bless our friendship........
uhibbukunna fillah <3

Nota kaki: result SPM 3/3......mohon doa dari semua

biskut

Fatini Irdina | 8:01 AM | 0Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Dalam banyak-banyak biskut, biskut apa yang paling sedap?
Jawapan dia...........biskut sayalah! (hahahambar)

Lol this entry is specially dedicated for my biscuit.........

Hello you. So this gonna not fairy tale to be anymore. Dah lepas ni dah takyah nak perli guwa guna cerita fairy tale tu dah. Benci gila guna modal tu huhuhu.

Lately i don't know why i love to keep 'cari pasal' with you. maybe sebab dah lama kot tak cari pasal ngan orang hahaha. nope la! tak ni je masa yg ada untuk cari pasal, pasni i guess mungkin masing masing busy dengan haluan masing-masing. dan takde masa dah nak cari pasal.

So here i want to dedicated a 'childish' song for youuu

You are my sunshine, my only sunshine
You make me happy when skies are gray
You'll never know dear how much I love you
Please don't take my sunshine away


Tahu tak why i said lagu ni childish??? sebab lagu ni dinyanyikan masa action song darjah 3 hahaha dengan gayanya yang childish i won't forget!! tapi masa tu tak paham pun lirik dia se- deep ini.
nak full lirik cari sendiri la mek!!

okay ada satu lagi lagu. yang ni nangis plsss. hahaha

Tetaplah menjadi yang terbaik
Biarpun sesaat sahaja
Namun ia tetap bermakna..bagiku
Kau buat ku merasa ku ada segalanya
Kau buat ku merasa hidupku sempurna
Sentuh hatimu rasai kehadiranku
Buka matamu lihatlah segalanya

Yang ni pun nak full lirik cari sendiri la!! so here is a few words i want to say;

thank you for being my friend since 2011 and pls stay be my favourite biscuit forever cz i don't know how to survive in my life when my biscuit is gone emmm tapi takpe tin biskut still ada....... hahaha #jangankecamsaya

dan mohon maaf jugak atas salah silap sengaja ke tak. tapi yang sengaja tu banyak i must say. sorry a lot :) i know lepas ni there will be a lot of jalan berliku to face and we must be strong and never lose hope. and always pray to Him in whatever situation you faced. be a good person, always!!

I don't know what to write anymore..... just in case one day....we act like strangers...... do read this post again and i hope it won't happen.

tu je kot. guwa taknak tulis panjang2 kang ada orang nangis hahaha. my only wish is, do pray for me. that's all :)


Nota kaki: jangan terharu plsss

solat

Fatini Irdina | 4:43 AM | 1Comments |

Bismillahirrahmanirrahim.....
Assalamualaikum, hello and cheers everybody XD


Hello 2016 finally i can write here. thank you 2015 for a great memory that i will save smartly in my mind. So my days after SPM now could be say emm ada improvement lah sikit as i join my friends to work at 'coop' hahaha. macam budak sekolah balik jadinya. nevermind la daripada mereput 24 hours kat rumah. so far so good............

ok back to what it should be. tonight i learn something from my 2 years old little sister, Falisha.
Waktu tu azan maghrib tengah berkumandang and falisha was playing with her baby doll.

then i heard what she said to her baby doll,

"baby tido sini kejap eh, falisha nk g bak (solat)

then she put her baby doll beside her and ambik sejadah atas kerusi then she sujud.......

huhu falisha yg umur 2 tahun tu pun tahu respond, bila dengar azan terus solat. kita yang umur dah berapa kurun ni macamana?

betul lah, my senior used to say, kita tak perlu nak tunggu ustaz ustazah nak datang bayar mahal mahal bagi talk kat kita baru kita nak sedar. kadang kadang budak kecik pun mampu tarbiah kita, cuma kita je buat dek and tak sedar.

tu je kot.

jap ada satu quote ni aku jumpa.

Allah tak janji orang yang belajar rajin gila nak mati tu akan berjaya, tapi Allah janji orang yang solat akan berjaya.

"Hayya a'la ssolahhh...hayya a'lal falaah"

Nota kaki: Result SPM 3 MAC 2016.......doakan ana
 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA