19, A doctor in making


PAUSE HERE

Medic

Fatini Irdina | 8:34 AM | 0Comments |
Hi gais. Feeling like want to back here again, so here is me.
The new blog doesnt have that kind of expressing truly from the heart (kah kah), so i decide to back on this blog so hello world!!!!!!

Memandangkan semua orang dah prepare nak masuk degree, while me and ma geng still enjoying cuti yang tersangat lah lama (sumpah bosan lol)

ok lah back to tajuk kat atas tu.

"Why MEDIC?"

Jeng jeng jeng.......

k hambar hahahahaha.

Soalan dia sumpah senang gila tapi jawapan...................masya Allah even kau google pun tak jumpa sebab benda tu actually ada dalam diri sendiri.

Nak jadi ceritanya...

First time aku nak jadi doktor ni masa darjah 2, sebab masa tu ada cerita "Cinta Medic" kat TV9. Tapi biasalah cita cita ni selalu berubah ubah, lol nampak sangat tak kuat pendirian en.

Sampailah nak form 5 tapi still tak tahu cita cita yang sebenarnya then i just applied for any scholarship yang layak, and only MARA offer MEDIC luar negara. I went for interview but i know i did not perform well so tak mengharap sangatlah nak dapat MARA ni.

And bila result MARA keluar, tak expect pun dapat, and bila tengok kod, rupanya MARA offer kos perubatan kat dalam negara which is foundation setahun kat KMKN and MBBS kat RCMP for 5 years.

You know what, i never know pun kewujudan KMKN before this hoho... and i never expect to study there and went to RCMP. Tapi tulah nak cakap, aturan Allah tak pernah salah. He knows the best for us :')

What i want to say is.....be strong myself, you can face it!!

Setakat hari ni hasil daripada perbualan dengan senior senior, takde sorang pun lagi yang cakap nak jadi doktor ni senang, ye takde benda yang senang pun kat atas dunia ni actually.

Aku hanyalah menaip ketika ini sebagai status ku yang hanyalah bakal pelajar perubatan September nanti, so memang masih terlalu awal untuk aku cerita panjang panjang.

yakinlah semua bahawa jalan cerita kita Allah dah susun cantik cantik. Insya Allah doakan aku dan kawan kawanku yang bakal melanjutkan pelajaran ke Unikl Royal College of Medicine, Perak.


0 flying letters:

 
ALL RIGHT RESERVED SINCE AUGUST 2010. FULL DESIGNED BY FATINI IRDINA